Takaisin
6.8.2021 klo 14.37

U17-poikien maajoukkueleiri päättyi voitokkaasti

Jaa:

Ⓒ SPL / Mira Lönnqvist

Minihuuhkajat leireili pääkaupunkiseudulla neljän päivän ajan.

U17-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) päätti elokuun maajoukkueleirinsä tänään perjantaina. Lokakuun EM-karsintaturnaukseen valmistautuva joukkue harjoitteli ensimmäiset kolme päivää ja pääsi pelaamaan päätöspäivänä harjoitusottelut (2x 70 min) Etelän ja Lännen alueilta koottua 04–05-joukkuetta vastaan.

Ensimmäinen Helsingin Töölössä pelatuista otteluista päättyi U17-poikien selvään 4–0-voittoon. Avausmaali syntyi Yllson Likan rangaistuspotkusta, ja Jasper Jalonen tuplasi johdon viimeisteltyään 16-alueen sisältä. Sekä kolmas että neljäs maali tuli komealla tavalla – Tyson Ruokonen laukoi rangaistusalueen rajalta takakulmaan, kun Ville Vuorinen puolestaan osui vapaapotkusta.

Toisessa ottelussa U17-pojat siirtyi johtoon Onni Hännisen tuikattua pallon maaliin hienon kombinaation jälkeen. Aaro Tiihonen vastasi voittomaalista tehtyään ensin röyhkeän nousun ja viimeisteltyään lopuksi takakulmaan. Vastustaja tuli vielä lopun rangaistuspotkumaalillaan osuman päähän, mutta lisämaaleja Pallokentällä ei nähty.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen siitä, että U17-pojat päästi 140 minuutissa vain yhden maalin. Joukkue harjoitteli peliä edeltävät kolme päivää varsin kovaa, mutta se ei näkynyt liikaa pelaajien jaloissa.

– Aloitimme leirin katsomalla klippejä edellisen leirimme heikosta puolustamisesta, ja halusin, että olemme neljän päivän päästä parempia. Onnistuimme siinä tosi hyvin – aina on parannettavaa, mutta suunta on hyvä, Lehtola toteaa.

– Olimme aika vaarallisia vastahyökkäyksissä ja pystyimme viemään niitä niin sanotusti päätyyn asti. Löysimme myös lääkkeitä pelinavaamiseemme ja onnistuimme ajoittain purkamaan vastustajan prässin. Yksi tärkeimmistä kehityskohteista on se, että meidän tulee pystyä pitämään pallosta parempaa huolta, ja mieluiten vastustajan kenttäpuoliskolla.

Joukkueen otteet harjoitus- ja pelikentillä miellyttivät Lehtolaa, mutta kenties tärkeimmän asian hän näki henkisellä puolella.

– Tuntuu, että jokin loksahti paikalleen leirin aikana, ja meistä tuli neljän päivän aikana joukkue. Se välittyi päivittäisessä tekemisessä treenikentällä ja kopissa sekä tänään pelissä. Jätkät ovat päässeet lähemmäs toisiaan, ja taustat ovat lähentyneet pelaajien kanssa. Tämä kaikki tuottaa minulle eniten mielihyvää, Lehtola sanoo.

– Myös taustatiimille täytyy nostaa hattua. Vuoden ja tämän viikonkin varrella on tapahtunut paljon vastoinkäymisiä ja yllätyksiä, eikä mikä tahansa tiimi olisi suoriutunut urakasta näin hyvin. Iso kiitos heille. 

U17-poikien EM-karsintaturnaus siintää parin kuukauden päässä, mutta joukkue ei juurikaan käynyt läpi turnausta tai vastustajia. Vallitseva koronavirustilanne aiheuttaa epävarmuutta karsinnan ylle, ja pahimpana skenaariona on sen peruuntuminen.

– Halusimme keskittyä omaan tekemiseemme. Olemme joukkueen kanssa niin alkuvaiheessa, että on mielestäni turhaa miettiä liikaa tulevia koitoksia tai sitä, miten joku vastustajistamme saattaa pelata, Lehtola toteaa.

– Vain sen verran käänsimme katseita maaotteluihin, että harjoittelimme ja pelasimme kahta erilaista ryhmitystä vastaan. Oli hyvä päästä puolustamaan ja hyökkäämään jotain muuta kuin meille tutuinta muotoa vastaan. Meillä oli hyvät vastustajat, ja saimme pelistämme sekä pelaajistamme tärkeää infoa.

Ensimmäinen ottelu:

U17-pojat
1 Alex Ramula (mv) HJK
2 Dario Naamo FC Honka
3 Ville Vuorinen HJK
5 Eero Uusitalo TPS
7 Danila Bulgakov AC Oulu
8 Tyson Ruokonen Hammarby IF
10 Jasper Jalonen TPS
11 Lauri Laine FC Honka
14 William Grönblom HJK
16 Joonas Kekarainen KäPa
19 Yllson Lika HJK

Etelä-Länsi 2004–05
12 Aleksi Partanen (mv) HJK
3 Chris Ottia HJK
5 Taavi Arminen HJK
7 Tuomas Pippola TPS
9 Otto Lehtisalo FC Inter
10 Liam Möller HJK
11 Samuel Burton HJK
13 Valentin Purosalo FC Inter
17 Otto Ohvo TPS
20 Aaro Toivonen HJK
21 Elias Vesala FC Inter
22 Matias Ritari HJK

Toinen ottelu:

U17-pojat
12 Kalle Kuisma (mv) FC Honka
23 Jaaso Jantunen (mv) HJK
4 Lukas Kuusisto HJK
6 Daniel Armstrong Ilves
9 Mico Heinilä MuSa
13 Aaro Tiihonen RoPS
15 Otto Hannula HJK
17 Dren Terrnava TPS
18 Onni Hänninen FC Lahti
20 Marlo Hyvönen FC Honka
21 Oskari Väistö SJK
22 Aaro Soiniemi KäPa

Etelä-Länsi 2004–05
1 Luka Nokelainen (mv) KäPa
2 Santeri Silander HJK
4 Rony Jansson HJK
6 Ilja Sirkin KäPa
8 Marius Söderback KäPa
14 Tuomas Koponen HJK
15 Veeti Pohtio TPS
16 Joose Rahja KäPa
18 Samir Kantelinen KäPa
19 Vili Laine PPJ
21 Otto-Eemeli Niemelä KäPa
22 Patrik Koski TPS