Takaisin
10.9.2019 klo 16.12

U17-poikien maajoukkue taipui Norjalle

Jaa:

U17-poikien maajoukkue hävisi Puolassa pelatun Syrenka Cupin päätösottelussa Norjalle 1-4 (1-2).

Ensimmäisen puoliajan maalit tulivat kolmen minuutin sisään jakson puolivälissä.

Kristian Arnstad vei Norjan ottelussa johtoon kaukolaukauksella, mutta Kai Meriluoto tasoitti kamppailun. Meriluoto sai hyvän vapauttavan syötön linjan taakse Miika Koskelalta, otti pallon haltuun ja viimeisteli hallitun noston yli Norjan maalivahdin.

Norja pyrähti uudemman kerran karkuun Bryan Solhaug Fiabeman toimesta vain pari minuuttia Suomen tasoituksen jälkeen.

Toisella puoliajalla Norja iski vielä kahdesti. Ensin onnistui 62. minuutilla Nicolai Skoglund ja muutamaa minuuttia myöhemmin Andreas Bauer.

- Norja oli tässä ottelussa parempi. Se oli vikkelämpi ja voitti liian monta yksi vastaan yksi tilannetta kentän molemmissa päissä, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola harmitteli.

- Kyllä me olimme paljon pallossa ja pallonhallinta oli meillä. Se ei kuitenkaan ole itseisarvo vaan sen pitäisi johtaa maalipaikkojen luomiseen ja kääntäen myös tiiviimpään puolustamiseen. Tässä emme tänään onnistuneet. Emme kyenneet viemään hyökkäyksiä loppuun, ja Norja oli liian vaarallinen vastahyökkäyksissään, Lehtola myönsi.

Turnauksen aiemmissa otteluissaan Suomi hävisi Englannille ja pelasi Romanian kanssa tasan. Suomen sijoitus turnauksessa oli kahdeksas.

- Ei tässä tyytyväinen voi olla, kun emme kolmeen peliin voittaneet yhtään. Kymmenen päästettyä maalia antavat sopivasti pohdittavaa jatkoa ajatellen, Lehtola sanoi.

Seuraavaksi tällä ikäluokalla ovat edessä EM-karsinnat, jotka pelataan Suomessa. Salossa Suomi kohtaa 25.9. Tshekin, Kaarinassa 28.9. Bosnia-Hertsegovinan ja Paraisilla 1.10. Moldovan.

- Marssijärjestys on se, että ensin päävalmentaja miettii missä voi itse parantaa, sitten saman tekee taustatiimi ja kolmanneksi myös pelaajat, Lehtola puntaroi.

- Mutta tämä on edelleen jatkuvaa oppimisprosessia. Saimme täällä kolme erittäin kovaa ja taatusti kehittävää kansainvälistä ottelua. Leuat pystyyn ja otetaan opit näistä peleistä mukaan, Lehtola painotti.

Norja-Suomi 4-1 (2-1)
25. min 1-0 Kristian Arnstad
26. min 1-1 Kai Meriluoto
28. min 2-1 Bryan Solhaug Fiabema
62. min 3-1 Nicolai Skoglund
70. min 4-1 Andreas Bauer

Suomen kokoonpano
1 Hemmo Riihimäki (C)
2 Kalle Wallius -> 66. 19 Matias Kivikko
4 Miika Koskela
7 Niilo Saarikivi -> 85. 18 Maxim Stjopin
10 Leo Walta -> 79. 6 Niklas Pyyhtiä
11 Kai Meriluoto
14 Emmanuel Patut -> 85. 8 Lasse Ikonen
15 Casper Terho -> 79. 20 Henri Salomaa
16 Joose Mäkinen
17 Otto Kemppainen
21 Jesse Kilo -> 66. 22 Marius Könkkölä

Vaihdossa:
12 Mathias Ahlblad
3 Elias Salminen
5 Jesse Nikki