Takaisin
30.7.2021 klo 14.53

U17-poikien Islanti-maaottelut peruttu

Jaa:

Minihuuhkajat leireilee tästä huolimatta pääkaupunkiseudulla 3.–6. elokuuta.

U17-poikien (2005 ja myöhemmin syntyneet) oli määrä kohdata Islanti tuplamaaottelussa, mutta vierasjoukkue ei pääse matkustamaan Suomeen maan heikentyneen koronatilanteen takia. Maaottelut olisivat olleet ikäluokalle ensimmäiset sitten syksyn 2019.

Vaikka maaottelut peruttiin, kokoontuu U17-pojat ensi viikolla Vantaalle. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola harmittelee takaiskua, mutta se ei muuta joukkueen tavoitteita – katse on yhä tiukasti lokakuun EM-karsintaturnauksessa.

– Lähdemme neljäksi päiväksi tekemään töitä pelaajien sekä taustatiimin kanssa, ja pidämme huolen siitä, että olemme leirin päätöspäivänä parempia kuin neljä päivää aiemmin. Vaikkemme pääse pelaamaan Islantia vastaan, pääsemme ryhmäytymään, harjoittelemaan ja kehittämään pelaamistamme, Lehtola toteaa.

Suomi pelaa perjantaina 6. elokuuta harjoitusottelun pääasiassa 2004 syntyneistä koottua joukkuetta vastaan. 

– Pelaamme todennäköisesti kaksi 70 minuutin ottelua, kahdella eri ryhmällä, jotta saamme pojille riittävän paljon peliaikaa. Vastustajajoukkueeseen kootaan 2004 syntyneitä maajoukkuepelaajia tai maajoukkueen porteilla olevia poikia Etelän alueelta sekä Turusta, Lehtola avaa.

– Mukaan saattaa tulla muutamia 2005 syntyneitä, jotka eivät aivan mahtuneet leiriryhmään. He saavat samalla hyvän näyttöpaikan.

Mikäli Islannin koronatilanne paranee, pyritään tuplamaaottelu järjestämään elokuun lopulla. Lokakuun alussa Suomi isännöi EM-karsintaturnausta, jossa se kohtaa Sveitsin, Bosnia-Hertsegovinan sekä Gibraltarin.

Suomen joukkue:
Alex Ramula (mv) HJK
Kalle Kuisma (mv) FC Honka
Jaaso Jantunen (mv) HJK
Dario Naamo FC Honka
Aaro Soiniemi KäPa
Lukas Kuusisto HJK (nimetty Jere Riissanen Ilves tilalle 2.8.)
Eero Uusitalo TPS
Daniel Armstrong Ilves
Marlo Hyvönen FC Honka
Tyson Ruokonen Hammarby IF
Mico Heinilä MuSa (nimetty Roni Hudd VPS tilalle 2.8.)
Jasper Jalonen TPS
Lauri Laine FC Honka
Aaro Tiihonen RoPS
William Grönblom HJK
Ville Vuorinen HJK
Otto Hannula HJK
Dren Terrnava TPS
Joonas Kekarainen KäPa
Onni Hänninen FC Lahti
Yllson Lika HJK
Danila Bulgakov AC Oulu
Oskari Väistö SJK