Takaisin
18.10.2021 klo 14.01

U16-tyttöjen tämän viikon maaottelut peruttu – Ruotsi ei matkaa Eerikkilään

Jaa:

Suomi sai järjestettyä keskiviikoksi harjoitusottelun nopealla aikataululla. Pikkuhelmareiden joukkueen löydät täältä.

U16-tyttöjen (2006 ja myöhemmin syntyneet) oli määrä kohdata Ruotsi tuplamaaottelussa tällä viikolla, mutta eilen sunnuntaina Ruotsi perui tulonsa Eerikkilään Suomen koronatilanteen takia. Päävalmentaja Pekko Söderström harmittelee ikäluokan ensimmäisten maaotteluiden peruuntumista, mutta näkee asiassa myös hyvät puolensa.

– Jos johonkin on viimeisen puolentoista vuoden aikana tottunut niin siihen, että muutoksia tapahtuu jatkuvasti. Tällä kertaa muutos tuli tosi myöhään, mutta meidän täytyy vain elää sen kanssa. Taustahenkilömme ovat tehneet kovaa duunia, ja tästä tulee varmasti hieno viikko, Söderström sanoo.

– Hyvä puoli on se, että saimme lisättyä leirin pelaajamäärää ja muutama uusi pelaaja pääsee mukaan ikäluokan ensimmäiseen maajoukkuetapahtumaan. Se on hyvä juttu, sillä tämä on tasainen ikäluokka. Meillä on täällä joukkueellinen motivoituneita pelaajia, ja katsomme innolla eteenpäin.

Söderströmin mukaan leirin ohjelma pysyy samanlaisena, vaikka maaotteluita ei pelata. Keskiviikon harjoitusotteluvastustajaksi Suomi sai Tampere Football Academyn, ja perjantaina Pikkuhelmarit pelaa joukkueen sisäisen harjoitusottelun.

– TFA järjestyi vastustajaksemme nopealla varoitusajalla. Saamme heistä pelillisesti varmasti vähintään yhtä kovan haasteen kuin Ruotsista. Perjantain matsissa pääsemme toteuttamaan niitä asioita, mitä olemme käyneet viikon aikana läpi.