Takaisin
20.2.2021 klo 10.51

U16-tyttöjen maajoukkuevuosi alkoi mallikkaasti

Jaa:

Vuoden ensimmäinen ottelu päättyi makeaan voittoon.

U16-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) aloitti maajoukkuevuotensa tällä viikolla Eerikkilässä. Eilen perjantaina päättynyt maajoukkueleiri oli ensimmäinen sitten lokakuun, sillä joulukuun leiri jouduttiin perumaan koronavirustilanteen takia.

Päävalmentaja Marko Saloranta antaa joukkueelle kiitosta kuluneista neljästä päivästä.

– Pääsimme mielestäni eteenpäin niissä asioissa, joissa halusimme. Etenkin siksi, että tämä oli lyhyt leiri – meillä oli vain parit harjoitukset, matsi ja videopalaveri. Pelaajilla oli hirveä halu oppia ja kyky viedä asioita kentälle, Saloranta kehuu.

– Tavoitteenamme oli saada sellainen rakenne pelaamiseemme, että me todella löydämme kehityskohteet. Moni palanen alkoi leirin mittaan toimimaan, mikä oli hienoa nähdä. Tästä on kiva ruveta rakentamaan.

Saloranta kehuu joukkueen ilmapiiriä, mikä oli päävalmentajan mukaan hyvin avoin. Kapteeni Aura Nyholm on samaa mieltä ja kertoo, että koko joukkue oli hyvin innoissaan paluusta maajoukkuetehtäviin.

– Siitä tulee aina oma fiiliksensä, kun saa laittaa Suomi-kamat päälle. Kun paidan saa päälle, kaikki haluavat heti näyttää oman parhaansa, Nyholm kuvailee.

– Joukkueemme oli leirillä tosi yhtenäinen, eikä uskoisi, että pelaajat tulevat eri seuroista. Meillä on aina tosi hyvä fiilis yhdessä ja tosi monipuolisia pelaajia. Jokainen pystyy tuomaan kentälle omia vahvuuksiaan ja tekee aina kaikkensa. Se on mielestäni tosi hienoa. 

U16-tytöt pääsi tositoimiin torstaina, kun Kansallisen Liigan HPS matkasi Eerikkilään. Tuloksena oli Suomen komea 4–2-voitto.

Ottelu oli 2005 syntyneille ensimmäinen sitten viime lokakuun, ja Nyholm myöntää, että jännitys näkyi joukkueessa. HPS teki ottelun avausmaalin, mutta Suomi nousi tasoihin Hilla Romppasen maalilla ja meni melkein heti perään johtoon Julia Schalinin osumalla.

HPS nousi rinnalle kulmapotkusta, mutta Suomi onnistui kääntämään ottelun edukseen Elli Seiron ja Aino Frimanin maaleilla. Nyholm oli tyytyväinen otteluun, jossa nuori joukkue pääsi haastamaan kokeneempia pelaajia.

– Olimme käyneet harjoituksissa läpi asioita, joita haluamme tuoda peliin. Saimme niitä näkymään, ja oli hienoa, että pystyimme reagoimaan pelin aikana. Onnistuimme tekemään muutoksia ja löytämään erilaisia ratkaisuja, Nyholm sanoo.

– Olimme treenanneet paljon boksipuolustamista. Siinä onnistuimme mielestäni hyvin. HPS sai paikkansa, mutta veskarimme hoitivat homman hienosti.

U16-tytöt kokoontuu ensi kerran 10.–14. toukokuuta. Tätä ennen huhtikuussa on tarkoitus järjestää alueturnaus, jossa pelaa ikäluokan sata parasta pelaajaa.

Joukkue leirillä:
Noa Nastase (mv) FC Honka
Veera Tammi (mv) TiPS
Pihla Niinistö (mv) HJK
Matilda Sarlin Ilves
Sara Sillanpää HJK
Helmi Raijas Valtti
Nelli Kalske EPS
Aura Nyholm HJK
Helmi Perkaus MuSa
Sara Arimo FC Honka
Amanda Räisänen HJK
Cecilia Ek JyPK
Jenni Järventaus Ilves
Anni Ylä-Mononen HJK
Sonja Laukala EPS
Julia Schalin FC Honka
Ilona Walta HJK
Elli Seiro FC Honka
Lotta Kalske EPS
Elli Mäkipelkola SeMi
Hilla Romppanen PKKU
Milla Räisänen HJK
Aino Friman HJK
Elina Peltokangas Valtti
Saga Kaikkonen KuPS
Maisa Ikäheimonen TPS

Poisjääneet: 
Nanna Savolainen KuPS
Ida Vänskä TiPS