U16-tytöt nousivat jälleen voittoon

Suomen U16-tyttöjen maajoukkue voitti perjantaina Ruotsin Eerikkilässä lukemin 2-1 (1-1).

Tuplamaaottelun avausosassa Suomi voitti keskiviikkona Ruotsin maalein 4-1 oltuaan ensimmäisen puoliajan jälkeen tappioasemassa.

Myös perjantain ottelu alkoi Suomen kannalta synkästi, kun Ruotsi meni johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla. Matilda Nildén kiersi läpisyötön jälkeen Suomen maalivahti Kerttu Karresmaan ja sijoitti pallon maaliin.

Suomi tasoitti pelin 33. minuutilla. Greta Moilanen teki vahvan nousun oikealta laidalta ja laukoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan.

Jatkossa peli aaltoili tasaisesti päästä päähän, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa aina 73. minuutille asti.

Tuolloin hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Pauliina Pirinen iski Suomelle ratkaisumaalin. Pirinen riisti pallon Ruotsin puolustukselta, syötti pallon laitaan Inka Sarjanojalle ja ehti vielä itse viimeistelemään.

- Tosi ylpeä olen pelaajistamme. Tämä on ollut kova neljä päivää harjoituksineen ja peleineen, maajoukkuevalmentaja Pekko Söderström tuumi.

Suomi siis joutui molemmissa peleissä takaa-ajajaksi heti pelin alussa.

- Silti pystyimme kääntämään pelit eduksemme, eli aikaiset takaiskut eivät juuri tätä joukkuetta heilauttaneet, Söderström iloitsi.

Perjantain pelissä peliaikaa saivat enemmän ne pelaajat, jotka keskiviikkona olivat vähemmällä vastuulla.

- Taso säilyi ja pystyimme ottamaan kaksi voittoa kovasta vastustajasta. Kyllä tässä voi iloisella mielellä olla, Söderström alleviivasi.

Suomi-Ruotsi 2-1 (1-1)
    4. min 0-1 Matilda Nildén
    33. min 1-1 Greta Moilanen
    73. min 2-1 Pauliina Pirinen