Takaisin
24.9.2019 klo 10.29

U16-tytöt nimetty ensimmäisiin maaotteluihin

Jaa:

U16-tyttöjen maajoukkuetoiminta alkaa jo perinteeksi muodostumassa olevalla tavalla kaksoismaaottelulla Ruotsia vastaan lokakuussa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Eerikkilässä 9. ja 11. lokakuuta ja päävalmentaja Pekko Söderström näkee rakkaan naapurimaan kohtaamisen hyvänä starttina ikäluokan maajoukkuetoiminnalle.

- Tämä alkaa olla jo perinne ja on hienoa saada kaksi hyvää maaottelua heti alkuun, Söderström sanoo.

Leirille Söderström on nimennyt 20 pelaajan vahvuisen ryhmän.

- Ihan kaikki eivät ole käytettävissä, sillä U17-tyttöjen karsinnat alkavat seuraavalla viikolla ja tässä on nyt vähän mietitty yksilöllisesti pelaajien tilannetta myös seurojen kanssa keskustellen ja kouluasiat huomioiden.

- Tämä on joka tapauksessa hyvä ikäluokka. Hyviä pelaajia on paljon ja kilpailua pelipaikoille riittää. Innolla tässä jo odotetaan Ruotsin kohtaamista.

Pelaajavalinnat perustuvat kesän SPL-turnauksiin, Helmariturnaukseen sekä luonnollisesti aluevalmentajien vahvaan tukeen seuraotteluiden seuraamisessa ja ryhmä on koottu tiiviissä yhteistyössä aluevalmentajien kanssa.

- Monet tytöistä pelaavat lisäksi BSM:aa ja ne pelit saamme kaikki tallenteina, mikä on tosi iso asia. Seuroille iso kiitos siitä, että tallenteet on todella tunnollisesti ja nopeasti ladattu käyttöön.

Söderström painottaa, että ikäluokan maajoukkuetoiminnan alkaessa pelaajatarkkailu on isossa roolissa ja tarkkailua tehdään laajalti. Nyt valittu joukkue on yksi ryhmä ja sen ulkopuolella on runsaasti pelaajia yhtä lailla tarkkailun alla.

- Meillä on tämän jälkeen joulukuussa leiri, johon tulee 33 pelaajaa eli näemme nyt loppuvuoden aikana jo todella paljon pelaajia, mikä on erittäin hyvä asia, Söderström sanoo.

- Lisäksi ikäluokalla aluetoiminta on vilkkaana käynnissä ja aluetapahtumat ovat yhtä lailla todella tärkeitä.  Kaikkiaan meillä on erittäin iso määrä pelaajia sekä tarkkailun että opetuksen alla.

Ottelut 
Ke 9.10. klo 18.00 Suomi – Ruotsi Eerikkilä Halli
Pe 11.10. klo 11.00 Suomi – Ruotsi Eerikkilä Halli

Joukkue 
Nanna Leivonen (mv) JyPK
Kerttu Karresmaa (mv) FC Wimma
Sanra Pulliainen FC Honka
Saana Latvalahti HJK
Veera Keto ONS
Sara Ikonen ONS
Selja Leiwo TPS
Venla Kajander HJK
Matilda Kuusniemi-Fishwick PK-35
Tao Stark JyPK
Peppi Kontturi HJK
Siina Siermala ONS
Inka Sarjanoja ONS
Oona Sevenius NJS
Elin Rajala Solf IK (kuvassa)
Pauliina Pirinen JyPK
Greta Moilanen TP-47
Lotta Lindström HyPS
Sofia Velez HJK
Moona Laine Ilves