Takaisin
12.10.2017 klo 15.55

U16-tytöt kärsivät tappion Venäjälle

Jaa:

U16-tyttöjen maajoukkue kärsi torstaina Valkeakoskella 1-3-tappion Venäjän vuotta vanhempien ikäluokalle. 

Vieraat saivat otteluun parhaan mahdollisen alun, kun Svetlana Eliseevan 16-alueen ulkopuolelta lähtenyt laukaus upposi Suomen maaliin. Venäjä teki Suomea vastaan lopulta yhteensä viisi maalia ja näistä peräti neljä kaukolaukauksilla.

- Emme pelanneet tänään hyvin. Puolustamisemme ei ollut lähelläkään tiistain tasoa. Saimme kuitenkin luotua tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja. Emme voi kehua, että hyökkäyspelimme olisi toiminut, vaan saimme nopeita tilanteita yksittäisten pelaajien hyvistä suorituksista, päävalmentaja Marko Saloranta ruoti.

Puoliaikojen alut olivat kotijoukkueelle tänään myrkkyä. Venäjä lisäsi johtoaan heti 46. minuutilla. Pallo päätyi Anna Zhigulinalle suomalaisten heikosta pelin avauksesta. Suomi paransi kuitenkin pelaamistaan toisella puoliajalla. Suomen kavennuksen iski reilun tunnin kohdalla Jessica So, joka keräsikin luotsilta kehut.

- Emme edelleenkään yltäneet ensimmäisen pelin tasolle, mutta pääsimme avaamaan paremmin. Jessica pelasi tällä leirillä kaksi oikein hyvää ottelua. Hän oli hyvä puolustussuuntaan ja järjesteli ensimmäisessä pelissä paikkoja muille. Tänään hän sai palkinnon maalin myötä.

- Onnistuimme mielestäni tiistaina ensimmäiseksi maaotteluksi erittäin hyvin, enkä tarkoita vain tulosta. Kokonaisuutena tämä tapahtuma oli meille erittäin tärkeä ja arvokas. Saimme ensimmäisessä pelissä luotua asioita, joiden päälle on hyvä lähteä rakentamaan tekemistämme. Kansainväliset ottelut ovat jotain aivan erilaista kuin mihin pelaajat ovat arjessaan tottuneet. Venäläiset olivat vielä vuotta meitä vanhempia. Sekin oli hyvä asia, saimme kovan mittarin.

Venäjä kaunisteli voittolukemiaan kaukolaukauksella tuomarin antamalla lisäajalla. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tiistaina päättyi Suomen 3-2-voittoon.

Suomi U16-Venäjä U17 1-3 (0-1)
6’ 0-1 Svetlana Eliseeva
46’ 0-2 Anna Zhigulina
62’ 1-2 Jessica So
90’ 1-3 Zhoze-Diana Pamen Tchato
(Koska kyseessä oli kahden eri ikäluokan maajoukkueen kohtaaminen, ottelua ei lasketa viralliseksi maaotteluksi.)
 
Suomen kokoonpano:
12 Emilia Tuomela ->> 90. 1 Aino-Kaisa Kainulainen
16 Inari Salo
2 Saara Ruotsalainen ->> 46. 4 Suvihelmi Oksanen
3 Alina Koulik
5 Ella Burton (C) ->> 67. 20 Noora Hämäläinen
6 Tiia Pohjanen ->> 7 Iida Mykkänen
18 Liina Nora
19 Riikka Lilja ->> 58. 15 Vilma Koivisto 
10 Ellen Strömborg ->> 58. 8 Annika Huhta
11 Jessica So
14 Tiia Immonen ->> 67. 9 Jennyfer Myllykoski
 
Vaihdossa:
17 Inka Hiltunen 
13 Elina Mankki