Takaisin
17.2.2017 klo 17.04

U16-tytöt kaatoi Italian rankkareilla

Jaa:

Alle 16-vuotiaiden (1.1.2001) tyttöjen maajoukkue päätti Englannissa pelatun UEFA Development Tournamentin voittoon Italiasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Paikat voittoon jo varsinaisella peliajalla

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melkoisen hidastempoinen ja katkonainen. Italia vetäytyi vahvasti ja pyrki iskemään nopeilla vastaiskuilla. Suomi piti enemmän palloa, mutta meni hiukan liikaa mukaan Italian hitaaseen tempoon. 
 
Italia siirtyi johtoon 23. minuutilla saatuaan pallon Suomen pallonmenetyksen jälkeen. Suomi ehti hyvin ryhmittäytymään puolustukseen, mutta pallo vietiin lopulta pilkulle erotuomarin nähtyä Nea Silvolan rikkoneen italialaishyökkääjää ja pilkulta Italia siirtyi johtoon.
 
- Kaikkineen se oli meiltä turnauksen huonoin puoliaika, vaikka hallitsimmekin peliä, päävalmentaja Marko Saloranta totesi.
 
Saloranta suoritti tauolla peräti kuusi vaihtoa ja tämä toi selvän rytminmuutoksen Suomen peliin. Tasoitus syntyi jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Aino Bergqvist karkasi Emma Varmasen nostosta yksin läpi ja siirsi varmasti numeroiksi 1-1.
 
Suomi jatkoi pelin vyöryttämistä Italian maalille ja varttia myöhemmin Suomi siirtyi johtoon, kun Varmanen laukoi suoraan Nana Yangin keskityksestä pallon verkon perukoille. Kymmenen minuutti myöhemmin pieni huolimattomuus puolustuksessa kuitenkin kostautui, Italia pääsi katkaisemaan suomalaissyötön ja iski nopeasti parilla siirrolla pelin tasoihin.
 
- Oli todella iso pettymys, että emme pystyneet voittoon varsinaisella peliajalla. Hyvää oli kuitenkin selkeä rytminmuutos toisella puoliajalla. Täytyy sanoa, että meidän kolmas ja neljäskin maalimme oli lähempänä kuin Italian toinen, mutta kokemuksen kautta näitä opitaan voittamaan, Saloranta sanoi.
 
Rangaistuspotkukilpailun Suomi vei suvereenisti kuitenkin nimiinsä Emma Immosen torjuttua kaksi italialaisyritystä ja suomalaisten lauottua omat 11-metrisensä varmasti sisään.
 
- Tämä oli hyvä turnaus kaikkiaan, vaikka vähän jäi kaivelemaan ettemme saaneet yhtään voittoa varsinaisella peliajalla. Pelillisesti turnauksessa oli joka tapauksessa paljon hyvää, vastassa oli kuitenkin todella kovia joukkueita, Saloranta summasi.
 
- Moneen asiaan voi olla tyytyväinen, mutta maalintekoon tarvitsemme lisää tehoja. Jos pystymme luomaan toistakymmentä paikkaa, niin pitää pystyä useampi hyödyntämäänkin.
 
Suomi – Italia rp. 4-1 (2-2, 0-1)
23. 0-1
54. 1-1 Aino Bergqvist
59. 2-1 Emma Varmanen
69. 2-2
 
Rp-kilpailu:
+ FIN Tuuli Enkkilä 
- ITA (Immonen torjui)
+ FIN Nana Yang
- ITA (Immonen torjui)
+ FIN Aino Vuorinen
+ ITA
+ FIN Joanna Tynnilä
 
Suomen kokoonpano:
12 Anna Koivunen >> 41. 1 Emma Immonen
2 Joanna Tynnilä
3 Nea Silvola >> 41. 4 Kaisa Juvonen
13 Emmi Siren
8 Tuuli Hanhivaara >> 41. 10 Tuuli Enkkilä
17 Katariina Kosola >> 41. 16 Heta Olmala
9 Aino Bergqvist >> 72. 20 Karoliina Sydänmaa
19 Alisa Hokkanen >> 41. 6 Nana Yang
7 Marie Mäkinen >> 65. 14 Aino Vuorinen
18 Emma Varmanen (C) 
11 Jenni Kantanen >> 41. 15 Venla Mäkelä
 
Vaihtopelaajat:
5 Julia Rytkönen