Takaisin
17.5.2018 klo 19.08

U16-tytöt jatkoivat voittoputkeaan

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U16-tytöt (2002) voittivat UEFA Development -turnauksen toisessa pelissään Unkarin 3-0 (0-0). Tänään maaleista vastasivat Iida Mykkänen, Ria Karjalainen ja Viivi Kortelainen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Unkari tehtaili avauspelissään Puolaa vastaan kuusi osumaa (6-3-voitto). Torstaina he onnistuivat luomaan vain muutamia kunnon maalipaikkoja. Vaarallisimman laukauksen Suomen puolustus blokkasi maalin edestä. Muuten Unkarin hyökkäykset jäivät melko vaarattomiksi. 

 

- Meillä oli alussa hieman haasteita, mutta pystyimme ensimmäisen ottelun tapaan parantamaan tekemistämme varsinkin hyökkäyksessä. Emme löytäneet heti tiloja, joista meidän kannattaisi edetä, vaikka niitä siellä kyllä oli. Paransimme siinä pelin edetessä paljon, vastuuvalmentaja Valtteri Kumpuniemi totesi.

 

- Me olisimme halunneet olla tänään enemmän pallossa, siinä emme oikein onnistuneet. Tulemme käymään läpi, miksi niin kävi. Pelaajat keskittyivät tässä ottelussa esimerkiksi tilanteen vaihtoihin ja niissä näimme onnistumisia. 

 

Suomi sai maalihanat auki reilu kymmenen minuuttia ennen pelin päätöstä ja onnistui lopulta kolmesti. Maalit tehtailivat Iida Mykkänen, Ria Karjalainen ja Viivi Kortelainen.

 

 - Maalit olivat hyökkääviltä pelaajiltamme hyviä onnistumisia. Lisäksi oli hienoja, että pystyimme jälleen pitämään nollan omassa päässä. Puolustuspelimme, varsinkin viimeisen linjan, oli hyvää. Oli mukava nähdä, että vaihdosta tuli jälleen pelaajia, jotka toivat peliimme lisää.

 

Suomi voitti avauspelissään Ukrainan 3-0, joten kahden ottelun maaliero on tyylikäs 6-0. Kumpuniemi ei kuitenkin lähtenyt leijumaan tuloksilla liikaa.

 

- Olemme voittaneet kaksi ottelua 3-0, mutta emme tyydy siihen. Olemme täällä kehittämässä omaa toimintaamme ja pelaamistamme. Olemme saaneet onnistumisia puolustus- ja hyökkäyssuuntaan ja hyviä aihioita on paljon. Tämä on joukkue, joka haluaa kehittyä. Pelaajamme ovat iloisia voitosta, mutta he sanoivatkin pelin jälkeen, että haluavat vielä parantaa. 

 

- Ryhmässä on potentiaalia kehittää pelaamista aika paljonkin. Koko ajan otamme pieniä askelia eteenpäin. 

 

Turnauksen päätöspäivä pelataan lauantaina, kun Unkari kohtaa Ukrainan klo 10 ja Suomi Puolan klo 12.

 

Suomi-Unkari 3-0 (0-0)
69’ 1-0 Iida Mykkänen
79’ 2-0 Ria Karjalainen
80’ 3-0 Viivi Kortelainen

 

Suomen kokoonpano:

12 Loviisa Helminen 

2 Emmi Hänninen 

3 Susanna Sipilä ->> 61. 5 Ella Burton 

6 Silja Jaatinen 

8 Iida Laine ->> 55. 7 Veera Hellman  

11 Tiia Pohjanen 

14 Vivi Vuorio ->> 61. 13 Iida Mykkänen  

15 Riikka Lilja 

17 Maj Barck ->> 61. 10 Ilona Anttonen 

19 Jessica So ->> 35. 18 Ria Karjalainen  

20 Viivi Kortelainen (C)

 

Vaihdossa:

1 Ella Kelloniemi 

4 Suvihelmi Oksanen 

9 Alina Koulik 

16 Noora Hämäläinen