U16-tytöt jälleen voitokkaita

Suomen U16-tytöt (2002) päättivät Eerikilässä pelatun UEFA Development -turnauksen 3-2 -voittoon Puolasta.

Suomi sai otteluun erinomaisen alun, kun Viivi Kortelainen onnistui viimeistelyssä jo viiden minuutin pelin jälkeen. Maali syntyi kulmapotkun jälkeen.

Puola tuli peliin mukaan seitsemän minuuttia myöhemmin Weronika Kaczorin maalilla.

Suomi ei tasoituksesta lannistunut vaan otti ohjat uudelleen itselleen juuri ennen puolen tunnin täyttymistä. Nyt maalintekoon pääsi Ria Karjalainen hienolla laukauksellaan.

Puola tasoitti kamppailun neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Anaida Shahbazyanin toimesta, mutta Suomi osoitti vielä kerran sitkeytensä. Jessica So teki voittomaalin erotuomarin määräämällä lisäajalla. Suomi loi prässin Puolan alueeelle ja Vivi Vuorio alusti Solle maalipaikan. Voitonjuhlat olivat valmiita alkamaan.

Suomen vastuuvalmentajana turnauksessa toiminut Valtteri Kumpuniemi oli tulokseen tyytyväinen.

- Etenkin ensimmäinen puoliaika oli todella vahva. Puolustaminen oli siinä parasta koko turnauksessa. Toisella puoliajalla alkoi turnauksen rasitus vähän näkyä, mutta taistelu oli silti hyvää, Kumpuniemi sanoi.

Aiemmin tällä viikolla Suomi kaatoi turnauksessa Ukrainan ja Unkarin, molemmat lukemin 3-0.

- Kokonaisuudessa erittäin hyvä turnaus, mutta nyt on syytä muistaa, että tästä pitää jatkaa kehittymistä, Kumpuniemi muistutti.

Puola-Suomi 2-3 (1-2)
5. min 0-1 Viivi Kortelainen
12. min 1-1 Weronika Kaczor
29. min 1-2 Ria Karjalainen
76. min 2-2 Anaida Shahbazyan
80+1. min 2-3 Jessica So