U16-tytöt hienoon voittoon viime hetken maalilla

Suomen U16-tytöt (2003) päättivät Eerikkilässä pelatun UEFA Development -turnauksen 2-1 (1-1)-voittoon Sveitsistä. Samalla Suomi vei koko turnauksen nimiinsä puhtaalla pelillä.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat harhasyöttöjen sävyttämiä. Avausmaali tuli juuri ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Sveitsin Alayah Pilgrim irtosi vasemmalta laidalta ja ampui pienestä kulmasta pallon Suomen maaliin.

Sveitsin toinen osuma oli lähellä vartin kohdalla, mutta Kia Kekkonen venytti upeaan torjuntaan.

Suomen ensimmäinen huippupaikka toi heti onnistumisen. Anna-Stiina Simonen kuittasi puolen tunnin kohdalla Sveitsin puolustuksen epävarmuuden ja roikotti pallon yli Sveitsin maalivahdin Nadine Böhin.

Tasoituksen jälkeen Suomi sai huomattavasti paremmin otetta pelistä ja paine siirtyi entistä enemmän Sveitsin päätyyn.

Suomella oli 49. minuutin kohdalla mainio paikka siirtyä johtoon, mutta Böhi venytti viime hetkessä Viivi Ollonqvistin laukauksen kulmapotkuksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Simonen oli lähellä onnistua toistamiseen, mutta hänen laukauksensa meni niukasti ohi takatolpan.

Sveitsin tilaisuus tuli 63. minuutilla, mutta tolppa pelasti tuolla kertaa Suomen. Pelin 70. minuutilla Sonja Ferm teki tärkeän torjunnan, kun hän pysäytti läpipäässeen sveitsiläishyökkääjän. Toinen iso pelastus tuli vain pari minuuttia myöhemmin.

Suomi ratkaisi ottelun aivan viime sekunneilla. Hilkka Koskinen keskitti ja Aurora Harila laukoi ilmasta ottelun ratkaisun.

Aiemmissa otteluissaan Suomi voitti Ukrainan 2-1 ja Liettuan 7-0.

Maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta myönsi, että helpolla voitto ei tullut.

- Pelin virtaus oli aika epätasainen. Toisen puoliajan alku oli ihan hyvää, mutta lopussa olimme taas köysissä. Mutta hienoa, että saimme voittomaalin tehtyä, Saloranta mietti.

- Kohtuuttoman paljon tuli virheitä, mutta niistä on otettava opiksi, Saloranta mainitsi.

Seuraavaksi Suomi suuntaa kuuden viikon päästä avoimiin PM-kisoihin. Siellä vastus kovenee tuntuvasti. Mukana ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Englanti, Hollanti, Saksa, Tanska, Norja ja Islanti.

- Nyt saimme mittaria näistä peleistä ja sitten kohtaammekin maita aivan Euroopan huipulta, Saloranta huomautti.

Suomi-Sveitsi 2-1 (1-1)
10. min 0-1 Alayah Pilgrim
30. min 1-1 Anna-Stiina Simonen
80+3. min 2-1  Aurora Harila