Takaisin
15.5.2018 klo 18.47

U16-tytöt avasivat UEFA Development -turnauksen voitolla

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U16-tytöt (2002) avasivat neljän maan UEFA Development -turnauksen tyylikkäällä 3-0 (1-0)-voitolla Ukrainasta. Maalit tehtailivat Ria Karjalainen, Jessica So ja Viivi Kortelainen.

Kaikki Suomen pelaajat pelasivat tiistaina ensimmäisen virallisen maaottelunsa. Tämä näkyikin kamppailun alussa pienenä hermostuneisuutena. Ukraina sai muutaman hyvän paikan, kuten kymmenennellä minuutilla, mutta maalivahti Ella Kelloniemi venyi mallikkaaseen torjuntaan.

 

Suomi paransi pelin edetessä ja jätti vieraat käytännössä ilman mahdollisuuksia. Avausmaali nähtiin reilun vartin kohdalla, kun Iida Mykkänen vapautti Ria Karjalaisen keskeltä läpiajoon. Hän pelasi tilanteen erittäin hyvin, jätti puolustajat taakseen ja laukoi 1-0-lukemat alakulmaan.

 

- Heti alun jälkeen aloimme parantamaan tekemistämme vaihe vaiheelta. Ottelu oli meiltä nousujohteinen ja olen oikein tyytyväinen, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kehui.

 

- Yritämme pelata rohkeasti, joten tietysti silloin tulee virheitäkin. Puhuimme joukkueen kanssa paljon tasapainosta. Kun menetämme pallon, niin haluamme voittaa sen nopeasti takaisin. Paransimme tässä ja Ukrainalla ei ollut oikeastaan enää alun jälkeen kunnon maalipaikkoja.

 

Jessica So laukoi maalin edustalta vapauttavan 2-0-osuman 69. minuutilla. Ukraina ei saanut lopussakaan kiriä aikaiseksi, päinvastoin. Suomi oli vahva ja loi useita paikkoja. Viivi Kortelainen pääsi kaunistelemaan loppulukemia ansaitusti tuomarin antamalla lisäajalla.

 

- Kaikki vaihtopelaajamme toivat tuoreita jalkoja otteluun ja muutenkin paljon lisää, luotsi tarkensi.

 

- Tästä on hyvä lähteä eteenpäin. On paljon asioita, joissa voimme ja tulemmekin parantamaan jo tämän turnauksen aikana. Tämä oli ensimmäinen virallinen maaottelu, joten voimme olla todella tyytyväisiä.

 

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa aiemmin päivällä Unkari voitti Puolan 6-3. Tilastot löydät täältä. Suomi kohtaa seuraavaksi Unkarin torstaina klo 17. Myös tuo ottelu on nähtävissä suorana Huu-tv:stä.

 

- Uskon, että Unkari on kovempi joukkue kuin Ukraina. He haluavat olla paljon pallossa, meidän pitää käydä läpi muutama puolustusasia linjojen työskentelystä. Hyökkäyspelaamisessa keskitymme edelleen siihen, mistä meidän kannattaa edetä, missä me olemme hyviä. Niitä haluamme tarkentaa.

 

Koosteen ottelusta löydät artikkelikuvan kautta.

 

Suomi-Ukraina 3-0 (1-0)

16’ 1-0 Ria Karjalainen

68’ 2-0 Jessica So
80’ 3-0 Viivi Kortelainen

 

Suomen kokoonpano:

1 Ella Kelloniemi 

4 Suvihelmi Oksanen 

5 Ella Burton (C)

8 Iida Laine

9 Alina Koulik 

10 Ilona Anttonen 

13 Iida Mykkänen ->> 68. 14 Vivi Vuorio  

16 Noora Hämäläinen ->> 75. 15 Riikka Lilja  

17 Maj Barck ->> 69. 11 Tiia Pohjanen 

18 Ria Karjalainen 

19 Jessica So ->> 69. 20 Viivi Kortelainen  

 

Vaihdossa:

12 Loviisa Helminen 

2 Emmi Hänninen 

3 Susanna Sipilä 

6 Silja Jaatinen 

7 Veera Hellman