Takaisin
2.7.2019 klo 22.00

U16-tytöt avasivat PM-turnauksen voitolla Englannista

Jaa:

Ⓒ SPL

U16-tyttöjen maajoukkue avasi Ruotsissa pelattavan avoimen PM-turnauksen kaatamalla tiistaina Englannin niukasti lukemin 1-0.

Ottelu alkoi tasaisena ja etenkin ensimmäinen puolituntinen painettiin todella kovalla tempolla. Suomella oli hyvä ote pelistä, mutta jo ennalta vahvaksi tiedetty Englannin laitapelaaminen ja keskitykset tuottivat vaikeuksia suomalaisille.

Varsinaisia tuhannen taalan paikkoja Nanna Leivosen maalilla ei kuitenkaan nähty ja Suomella puolestaan oli hyvä paikka avata maalitili Ella Koivun päästyä läpiajoon, mutta maaleja ei avausjaksolla nähty.

Toisella jaksolla peli jatkui tasaisena, kunnes ratkaisu nähtiin 57. minuutilla. Toppari Tea Heininen nousi vahvasti käyttäen tyhjää tilaa hyväkseen ja löysi oikealta Anna-Stina Simosen, joka latasi suoraan syötöstä pallon komeasti Englannin maalin yläkulmaan. Maalijuhlinnassa Simonen loukkasi ikävästi polveaan ja joutui jättämään kentän.

Lopussa Suomi piti Englannin suhteellisen hyvin kurissa ja loppuminuuteilla vaihdoilla vielä hiukan muutettiin ryhmitystä puolustusvoittoisemmaksi.

- Kaikkiaan tämä oli tosi tasainen peli ja kumpi vain olisi voinut voittaa. Meillä on toki parannettavaakin, mutta kaikkiaan tämä oli rohkeaa pelaamista, päävalmentaja Marko Saloranta kiitteli.

- Nolla pysyi omassa päässä, mutta keskityksen puolustamisessa meillä on vielä aika paljon tekemistä. Prässi puolustuksessa toimi sen sijaan hyvin ja pääsimme aika hyvin myös vastahyökkäyksiin.

Voitto kovassa avausottelussa oli kuitenkin tärkeä asia.

- Pitää muistaa, että Englanti on kova joukkue ja tässä ikäluokassa ollut pitkään jo ihan huippua. On ilman uuta hyvä merkki, että pystymme tällaisia otteluita voittamaan. Fyysisesti tämä oli kova peli ja fysiikan kanssa meillä on vielä tekemistä, joten nyt pitää todella olla varovainen harjoittelun suhteen ennen torstain seuraavaa ottelua.

Englanti - Suomi 0-1 (0-0)
55. 0-1 Anna-Stina Simonen

Suomen kokoonpano:
12 Nanna Leivonen JyPK
2 Ella Koivu EBK >> 46. 19 Pinja Lönqvist EBK
3 Tea Heininen EBK
4 Linda Räisänen HJK
5 Ada Lindroth HJK
10 Wilma Forsblom EBK >> 90. 6 Emma Korkalainen EBK
13 Armi Heikkilä Ilves
14 Aada Nurmi EuPa
15 Aurora Harila ONS >> 85. 18 Jenni Huttunen PKKU
17 Anna-Stina Simonen KuPS >> 57. 9 Netta Hanhimäki FC Sport
20 Laura Hillberg HJK >> 46. 8 Noora Siidorov VJS

Vaihdossa:
1 Lilja Niiranen ONS 
7 Pinja Eklund NJS
11 Eveliina Heinonen TPS
16 Hilkka Koskinen Ilves