Takaisin
15.2.2017 klo 18.02

U16-tytöille voitto rankkarikisan jälkeen

Jaa:

Alle 16-vuotiaiden (1.1.2001) tyttöjen maajoukkue urakoi UEFA Development Tournamentissa maalittoman tasapelin emäntämaa Englannin kanssa. Ottelu ratkaistiin pilkuilla, joissa Suomi oli parempi.

Suomi kärsi turnauksen avausottelussaan niukan 0-1-tappion Espanjalle. Englanti oli pöllyttänyt Italiaa 5-0-lukemin.

Ensimmäinen puoliaika oli keskiviikkona tasainen. Suomi sai parhaan paikkansa 16. minuutilla. Venla Mäkelä pelasi pallon maissa poikittain takatolpalle ja löysi Karoliina Sydänmaan. JyPK-hyökkääjä pääsi aivan maalin edestä yrittämään, mutta ei onnistunut. Suomi sai toisen mahdollisuuden jatkopallosta, mutta Englanti piti maalinsa puhtaana.

Englanti sai muutamia hyviä hyökkäyksiä ja erikoistilanteita. Toisella 40-minuuttisella Suomi otti kuitenkin pelin ohjat käsiinsä.

- Pidimme palloa heidän kenttäpuoliskollaan pitkiä aikoja ja olimme vaarallisia. Hyökkäsimme monipuolisesti. Se oli erinomainen puoliaika meiltä, vaikka emme maalia saaneetkaan, päävalmentaja Marko Saloranta kehui.

Parhaat paikat saivat Emma Varmanen, Aino Bergqvist ja Tuuli Hanhivaara. Turnauksessa haetaan jokaiselle ottelulle voittaja, joten 80 minuutin täytyttyä jatkettiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun.

Suomelta onnistuivat Tuuli Enkkilä, Bergqvist, Aino Vuorinen ja Hanhivaara. Englantilaisvahti torjui Varmasen yrityksen. Englantilaisista yhden laukojan yritys kilahti tolppaan. Näin kisaa jatkettiin pareittain. Suomelta onnistuivat Katariina Kosola ja Emmi Siren. Maalivahti Anna Koivunen nappasi viimeisen kudin ja Suomi sai juhlia ottelun voittoa. Näin loppulukemiksi kirjattiin 6-5.

- Toisen puoliajan esitys oli meiltä todella hyvä. Harmi tietysti, kun emme saaneet maalia varsinaisella peliajalla. Tässä turnauksessa voitosta rankkareiden jälkeen saa kaksi pistettä, luotsi kertasi.

Espanja ja Italia kohtaavat keskiviikkoiltana. Suomi päättää turnauksen perjantaina Italiaa vastaan.

Suomen kokoonpano:
12 Anna Koivunen  TPS 
6 Nana Yang  FC Honka (C) ->> 41. 13 Emmi Siren  TiPS 
5 Julia Rytkönen  Ilves
4 Kaisa Juvonen  Ilves 
19 Alisa Hokkanen  PU-62 
16 Heta Olmala  ONS ->> 66. 8 Tuuli Hanhivaara  FC Honka 
10 Tuuli Enkkilä  Ilves 
7 Marie Mäkinen  PK-35 ->> 76. 17 Katariina Kosola  HJS 
18 Emma Varmanen  PK-35 
15 Venla Mäkelä  PK-35 ->> 41. 14 Aino Vuorinen  FC Honka  
20 Karoliina Sydänmaa JyPK ->> 66. 9 Aino Bergqvist  FC Honka
 
Vaihdossa:
1 Emma Immonen  PK-35 
2 Joanna Tynnilä  TiPS 
3 Nea Silvola  HJK 
11 Jenni Kantanen  TPV