Takaisin
4.7.2019 klo 22.05

U16-tytöille tappio Ruotsille viime hetken maalilla

Jaa:

Ⓒ SPL

U16-tyttöjen maajoukkueen toinen ottelu avoimessa PM-turnauksessa päättyi niukkaan 1-2 (0-1) -tappioon Ruotsille.

Ottelun avausjakso eteni koko lailla Ruotsin komennossa. Suomen puolustuksesta avautui paikkoja turhan helposti ja omaa hyökkäyspeliä ei oikein saatu kulkemaan. Ruotsi iskikin ottelussa johtomaalin kymmenisen minuuttia ennen taukoa.

- Rehellisesti täytyy sanoa, että ottelu olisi voinut ratketa jo ensimmäisellä jaksolla, se oli meiltä aika heikko esitys, päävalmentaja Marko Saloranta myönsi.

Tauolla Suomi teki muutaman vaihdon ja alkoi saada paremmin otetta pelistä. Ella Koivu tasoitti ottelun jo pian tauon jälkeen ja tämän jälkeen edettiin suhteellisen tasaisesti ottelun loppua kohden. Aivan lisäajan viimeisillä hetkillä tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan, kun jo puoliksi torjutun vastahyökkäyksen päätteeksi Stefanit Dagol puski Ruotsin voittomaalin.

- Toinen jakso oli meiltä parempaa ja peli aika hyvin kontrollissa, joten totta kai viime hetken takaisku harmittaa. Kaikkineen peli jätti kuitenkin paljon toivomisen varaa ja vaikka Ruotsi on hyvä joukkue, niin vähän turhan helpoksi heidän pelaamisensa osin teimme.

Saloranta painotti kuitenkin, että joukkueessa oli myös onnistujia torstaina.

- Lilja Niiranen maalilla pelasi erinomaisen ottelun. Hän joutui torjumaan enemmän kuin oli tarkoitus, mutta hoiti sen erinomaisesti. Vaihdosta kentälle tullut Ella Koivu oli myös selkeä esimerkki joukkueelle – ei vain maalinsa takia, vaan sen myötä että hän teki lujasti töitä joukkueen eteen ja taatusti jätti jokaikisen irronneen hikipisaran kentälle.

Suomi kohtaa alkulohkon päätösottelussa Hollannin lauantaina. Alla on Ruotsi-tappion lisäksi voitto Englannista.

- Tasoa on nostettava todella paljon tästä päivästä, kun nyt tuli laskua Englanti-pelistä aika lailla. Kaikki pannaan kuitenkin likoon, kun meillä on vielä mahdollisuus finaaliinkin saakka, Saloranta sanoi.

- Olemme nyt pystyneet tarkoituksen mukaan peluuttamaan tasaisesti kaikkia pelaajia ja nyt edessä on vielä lyhyempi palautuminen. Kaikkemme kuitenkin teemme voiton eteen.

Suomi – Ruotsi 1-2 (0-1)
35. 0-1 Rusul Rosa Kajafi
50. 1-1 Ella Koivu
90+2. 1-2 Stefanit Dagol

Suomen kokoonpano:
1 Lilja Niiranen
5 Ada Lindroth >> 68. 4 Linda Räisänen 
6 Emma Korkalainen >> 80. 3 Tea Heininen
7 Pinja Eklund
8 Noora Siidorov >> 68. 20 Laura Hillberg
9 Netta Hanhimäki >> 46. 2 Ella Koivu
10 Wilma Forsblom
11 Eveliina Heinonen >> 46. 13 Armi Heikkilä 
16 Hilkka Koskinen >> 46. 14 Aada Nurmi
18 Jenni Huttunen >> 68. 15 Aurora Harila
19 Pinja Lönnqvist 

Vaihtopelaajat:
12 Nanna Leivonen
17 Anna-Stiina Simonen