Takaisin
12.10.2019 klo 15.58

U16-pojille toinen niukka tappio Saksaa vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL

U16-poikien maajoukkue kärsi lauantaina Hangossa pelatussa maaottelussa keskiviikon kohtaamisen tavoin tappion Saksalle. Lukemat lauantaina olivat 1-3 (0-1).

Asetelmat sitten ensimmäisen kohtaamisen olivat aika erilaiset, sillä Saksa vaihtoi Lohjalla pelattuun otteluun verrattuna avauksesta yhdeksän pelaajaa ja Suomi seitsemän.

Saksa oli ottelun alun hallitsevampi osapuoli, mutta Suomi puolusti tiiviisti ja pääsi ajoittain myös iskemään terävästi. 25. minuutilla Suomi koki ikävän takaiskun, kun maalivahti Aleksi Partanen loukkaantui rajussa yhteentörmäyksessä saksalaispelaaja Louis Kolben kanssa ja joutui jättämään kentän.

Suomi sai tämän jälkeen hyvän otteen pelistä, mutta jakson ainoa maali merkittiin Saksalle, kun Kolbe osui pari minuuttia ennen taukovihellystä.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä ihan ok. Saimme prässit kohdilleen ja riistoja sekä muutamia sellaisia tilanteita luotua, joista olisi voinut hyviäkin paikkoja saada, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertasi.

Toista jaksoa edettiin pitkään 0-1-lukemissa kunnes Saksa tuplasi johtonsa. Suomelle toisen jakson alku oli ottelun hankalin vaihe ja Saksan toinen maali tavallaan seurausta tästä. Isännät kuitenkin taistelivat itsensä peliin mukaan ja Jesse Kilo kavensi Suomelle viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Suomen hakiessa lopussa tasoitusta Giancarlo Lore pääsi iskemään lopullisen niitin ottelulle. Vielä aivan lopussa Suomi hukkasi rangaistuspotkun, joten loppunumerot kirjattiin Saksalle 1-3.

- Kaikkineen tämä oli rikkinäisempi peli kuin keskiviikkona Lohjalla. Toisen jakson alussa olimme aika pahasti alakynnessä, mutta saimme ehkä vaihdoista vähän lisää virtaa ja pääsimme vielä maalin päähän, Lehtola arvioi.

- Kaikkiaan nämä ottelut olivat huippuarvokas kokemus pelaajille ja meille kaikille. Kaikki tietävät Saksan tason ja etenkin ensimmäisessä ottelussa pystyimme haastamaan heidät hyvin - tärkeää oppia tuli paljon.

Yksi silmään pistänyt piirre lauantain ottelussa oli suomalaispelaajien liukastelu kostealla nurmella ja tämän suhteen Lehtola oli hiukan näreissäänkin.

- Nämä pelaajat pelaavat tietysti paljon tekonurmella, mutta kyllä vähän ihmetyttää ettei pelaajille vieläkään saada hankittua sellaisia kenkiä, että he pysyisivät pystyssä myös tällaisella alustalla. Ei meillä ole varaa antaa tasoitusta vastustajalle tällaisessa asiassa.

Kenttä Hangossa sinällään ansaitsi Lehtolan mukaan pelkkiä kehuja.

- Se oli erinomaisessa kunnossa. Täytyy antaa kiitosta molemmille ottelupaikkakunnille, otteluissa oli hyvä fiilis, järjestelyt laadukkaat ja katsomoissa tunnelmaa, Lehtola kehaisi.

Suomi – Saksa 1-3 (0-1)
43. 0-1 Louis Kolbe
71. 0-2 Raul Paula
86. 1-2 Jesse Kilo
90. 1-3 Giancarlo Lore

Suomen kokoonpano: 
1 Aleksi Partanen JJK >> 26. 12 Aki Peltokorpi Tervarit-j
2 Miska Ylitolva RoPS
3 Chris Ottia HJK >> 77. 5 Taavi Arminen HJK 
4 Joona Lohela Tervarit-j >> 83. 14 Rony Jansson HJK
7 Jimi Tauriainen HJK (C)
8 Luka Hyryläinen HJK
13 Lukas Eloranta FC Inter
15 Altti Hellemaa KäPa >> 10 Isak Widjeskog FF Jaro
17 Daniel Rökman PKKU >> 46. 9 Jesse Kilo KäPa
19 Badreddine Bushara Ilves >> 77. 6 Niilo Kujasalo HJK
20 Eero Lamberg HJK >> 46. 11 Onni Viljamaa KäPa

Vaihdossa: