U16-pojille tappio maalijuhlissa

Alle 16-vuotiaiden (1.1.2001) poikien maajoukkue hävisi Englannissa pelattavan UEFA Development Tournamentin toisessa ottelussaan Italialle 2-6 (2-2).

Ensimmäinen puoliaika tasatilanteessa

Suomi aloitti maalijuhlat 25. minuutilla, kun Terry Ablade vei sinivalkeat värit johtoon. Ablade pelattiin yksin läpi, nuorukainen kiersi maalivahdin ja pisti pallon verkkoon.

Italia tasoitti seitsemän minuuttia myöhemmin, mutta Suomi kuittasi välittömästi. Jeremiah Streng viimeisteli Suomen toisen maalin hienon kuvion päätteeksi.

- Siinä olisi vain pitänyt pystyä pitämään johtoasema tauolle, mutta emme siinä onnistuneet, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola harmitteli.

Italia tuli vielä tasoihin ennen ensimmäisen puoliajan loppua ja meni toisella puoliajalla menojaan.

- Italian johtomaali tuli puolustuksemme virheestä heti toisen puoliajan alkuun ja totta kai se harmitti. Mutta tennislukemilla hävisimme, ei siinä auta sen enempää selitellä, Lehtola puntaroi.

Suomi hävisi keskiviikkona Englannille 0-4, joten oppi on ollut kovaa.

- Kyllä me sen tänne tullessamme tiesimme, että joudumme ääriolosuhteisiin. Eivätkä pelit tästä ainakaan helpotu, Lehtola sanoi.

Suomen turnaus jatkuu maanantaina Espanjaa vastaan.

- Näistä peleistä saamme raakaa informaatiota siitä, mitä meidän pitää parantaa. Kovassa tempossa pitää pystyä tekemään asioita paremmin, Lehtola muistutti.

Suomen ja Espanjan välinen ottelu alkaa maanantaina klleo 12 Suomen aikaa.

Suomi-Italia 2-6 (2-2)
    25. min 1-0 Terry Ablade
    32. min 1-1
    33. min 2-1 Jeremiah Streng