Takaisin
27.6.2018 klo 16.23

U16-pojat voittojen tiellä

Jaa:

Katso video

Suomen U16-pojat (2002) jatkoivat voittojen tiellä Liettuassa pelattavassa Baltic cupissa. Viro kaatui Klaipedassa lukemin 2-1 (1-1).

Suomi voitti turnauksen avausottelussaan tiistaina Liettuan 3-2, mutta keskiviikon peli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Viro siirtyi ottelussa johtoon heti avausminuutilla. Pari huonoa suomalaisratkaisua johti siihen, että Roope Paunio joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa.

- Emme olleet tarpeeksi skarppina alussa vaan jäimme telineisiin. Onneksi kyseessä ei ollut sadan metrin juoksu vaan pystyimme nousemaan vielä, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola tuumi.

Avauspuolikas oli muutenkin Suomelle hankala, mutta joukkue tuli ottelussa tasoihin pelikellon oltua 34 minuutissa. Kolmen näyttävän suorituksen jälkeen Lasse Pentti pelasi pallon keskelle ja Khamis Maki pääsi tuulettamaan maalia.

Toinen puoliaika oli jo Suomelta parempaa tekemistä.

- Siinä oli neljä, viisi hyvää maalipaikkaa. Yksi oli todellinen huippupaikka, mutta niin vain pallo meni viidestä metristä ohi. Toki Virollakin oli lopussa yksi tolppa, eli peli olisi voinut kääntyä myös toisinpäin, Lehtola mietti.

Suomen taistelu palkittiin pelin päätöshetkillä, kun Martin Salin ratkaisi kamppailun. Jussi Niska teki esityön ja Salin laukoi pallon topparin kautta verkkoon. Lopulta osuma merkattiin pöytäkirjaan omaksi maaliksi.

- Jo ennen ottelua ja tauolla puhuimme siitä, että meidän on vain pidettävä tempoa yllä kuumalla kelillä. Viro tulisi kyllä väsymään ja meille aukeaisi paikkoja ennemmin tai myöhemmin, Lehtola sanoi.

Suomi kohtaa turnauksen päätöspelissään perjantaina Latvian. Myös Latvia on voittanut molemmat ottelunsa, joten panoksena on turnausvoitto.

- Turnaukseen lähdettäessä tavoitteena oli sen voittaminen. Nyt jännite säilyy loppuun asti, Lehtola huomautti.

Viro-ottelun kattavan koosteen löydät artikkelikuvan kautta.

Suomi-Viro 2-1 (1-1)
1. min 0-1
34. min 1-1 Khamis Maki
80+4. min 2-1 oma maali

Suomen kokoonpano
12 Roope Paunio FC Honka (C)
2 Kaarlo Rintamäki JJK -> 62. 3 Abdi Gaaid HJS
4 Juuso Anttila KTP
6 Roope Pyyskänen FC Honka -> 67. 14 Doni Arifi FC Honka 
8 Matti Peltola HJK -> 67. 16 Adam Marhiev HJK
11 Jouko Karhunen KuPS -> 40. 10 Martin Salin FC Honka
13 Jussi Niska RoPS
15 Lasse Pentti OLS -> 40. 5 Ville Koski PKKU
17 Juho Pietola Ilves -> 40. 7 Viljami Aittokoski PK-37
19 Khamis Maki VPS
20 Sampo Ala RoPS -> 71. 9 Eetu Rissanen PK-37
 
Vaihdossa:
1 Lucas Bergström TPS

Ei kokoonpanossa:
18 Niko Hienonen FC Honka