Takaisin
26.4.2019 klo 19.36

U16-pojat voittivat Sveitsin rangaistuspotkukilpailun jälkeen

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Suomi ja Sveitsi pelasivat UEFA Development -turnauksen avausottelussaan 4-4-tasapelin. Kamppailun jälkeen ammuttiin rankkarit, jotka Suomi voitti.

Ottelun ensimmäinen vartti oli tasaista vääntöä ja avausmaali syntyi käytännössä ensimmäisestä vaarallisesta tilanteesta. Suomi voitti keskialueen taistelun ja Niilo Saarikivi nousi keskeltä oikeaan laitaan ja hankki kulman. Denis Cukici laukoi kulman jälkitilanteesta päin Kasper Paanasta, joka otti pallon haltuun, kääntyi ja laukoi tyylikkäästi yläkulmaan.

 

Sveitsi tasoitti vain kuusi minuuttia myöhemmin. Carmine Chiappetta laukoi kulman jälkeen oikealta ja peliväline muutti hieman suuntaa Miika Koskelasta ja upposi etukulmaan.

 

Seuraavaa maalia juhlittiin 24. minuutilla jälleen kulman jälkitilanteesta. Pallo ensin maalin eteen ja siitä hieman ulos Kai Meriluodolle, joka tykitti vasempaan yläkulmaan. Kalle Wallius antoi hyvän vapaapotkun hetki myöhemmin, mutta Sveitsi selvitti Ysias Hummelin sylkemän irtopallon. 

 

Sveitsiläispelaaja laukoi seuraavaksi vain hieman ohi ja tasoitti tasoitti puolen tunnin kohdalla. Suomi hukkasi pallon keskialueella ja vastustaja nosti pallon 16-alueelle. Mathias Ahlblad tuli vastaan, mutta Moomdou Jaiteh onnistui ohituksessa ja viimeisteli varmasti vaikka Koskela yritti liukua pallon tielle.

 

Maaliteko ei suinkaan loppunut tähän. Wallius sai uuden yrityksen vapaapotkusta ja tykitti vasempaan alakulmaan. Tilannetta edelsi Ahlbladin hyvä torjunta, joten tauolle päästiin suomalaisittain hyvissä tunnelmissa.

 

Suomi loi hyvän tilanteen heti toisen 40-minuuttisen alussa. Henri Salomaa nousi vasemmalta, mutta Meriluoto ei aivan ehtinyt keskitykseen. Suomi lisäsi johtoaan Hummelin karmaisevasta virheestä 46. minuutilla. Toppari Albian Hajdari palautti keskeltä maasyötön maalivahdilleen, joka potkaisi pallosta ohi ja se viuhui verkon perukoille.

 

Sveitsi laukoi terävästi seuraavasta tilanteesta, mutta pallo helähti sivuverkkoon. Vieraat painostivat ja kova kuti leijaili suomalaispelaajasta yli maalin. Minuuttia myöhemmin täysin vapaaksi oikean tolpan tuntumaan jäänyt Bradley Fink laukoi reilusti yli maalin.

 

Vaihdosta juuri sisään tullut Onnipekka Pajula juoksi läpi puolesta kentästä, kun Sveitsi oli nostanut kaikki pelaajansa ylös. Maalivahti kuitenkin selvitti tilanteen. Sveitsi kavensi 63. minuutilla. Noah Rupp laukoi vasemmalta päivän teeman mukaisesti kovan kudin yläkulmaan.

 

Sveitsi haki kuumeisesti tasoitusta ja 72. minuutilla Fink puski, mutta yli maalin. Vieraat hyökkäsivät seuraavaksi vasemmalta, mutta Wallius puolusti hyvin. Seuraavan yrityksen koppasi melko vaivattomasti Ahlblad. Sveitsin Hajdari tasoitti pelin käytännössä viimeisellä sekunnilla.

 

Voittaja ratkaistiin päivän ensimmäisen kamppailun tapaan rangaistuspotkukilpailussa.

 

Suomelta onnistuivat kaikki laukoja, eli Pajula, Salomaa, Otso Koskinen, Elias Salminen ja Lasse Ikonen. Ahlblad torjui Sveitsiltä ensimmäisenä yrittäneen Luis Maestren laukauksen. Mauricio Willimann veti toisena ja onnistui, samoin kuin kolmas Nikolas Muci ja neljäs Joël Ribeiro. Viides ei enää yrittänyt Suomen voitettua ottelun.

 

Ottelun tilastot löydät täältä. Suomi kohtaa seuraavaksi Etelä-Korean sunnuntaina klo 12.30 ja myös se ottelu tulee suorana Huu-tv:stä.

 

Suomi-Sveitsi 9-7 (varsinainen peliaika 4-4 (3-2))

16’ 1-0 Kasper Paananen

22’ 1-1 Carmine Chiappetta

24’ 2-1 Kai Meriluoto

30’ 2-2 Moomdou Jaiteh

40’ 3-2 Kalle Wallius

46’ 4-2 Albian Hajdari (o.m.)

63’ 4-3 Noah Rupp

80’ 4-4 Albian Hajdari

 

Suomen kokoonpano:

1 Mathias Ahlblad 

2 Kalle Wallius 

3 Elias Salminen 

4 Miika Koskela 

5 Nikolas Talo ->> 72. 19 Matias Kivikko 

6 Denis Cukici ->> 66. 14 Emmanuel Patut (v)

7 Niilo Saarikivi ->> 73. 17 Nestori Kekonen 

8 Lasse Ikonen (C) (v)

9 Kai Meriluoto ->> 58. 20 Onnipekka Pajula  

10 Kasper Paananen ->> 58. 13 Otso Koskinen 

18 Maksim Stjopin ->> 41. 15 Henri Salomaa

 

Vaihdossa:

12 Topi Säilynoja

11 Marius Könkkölä 

16 Joose Mäkinen 

 

Turnauksen ohjelma:

 

26.4.

Etelä-Korea-Chile 3-5 rp. (varsinainen peliaika 1-1)

Suomi-Sveitsi 9-7 rp. (varsinainen peliaika 4-4)

 

28.4.

Klo 12.30 Suomi-Etelä-Korea

Klo 16.00 Sveitsi-Chile

 

30.4.

Klo 11.00 Chile-Suomi

Klo 16.00 Sveitsi-Etelä-Korea