Takaisin
21.8.2018 klo 20.38

U16-pojat voittivat Ruotsin Sipoossa

Jaa:

Katso video

U16-pojat voittivat Ruotsin tuplamaaottelun ensimmäisessä osassa Sipoossa Nikkilän keskusurheilukentällä 1-0-lukemin Miika Koskelan maalilla.

Ottelun lähtökohdat olivat varsin mielenkiintoiset. Ruotsi pelasi vuonna 2003 syntyneiden ikäluokan kanssa ensimmäisen maaottelunsa. Suomella oli alla yksi kansainvälinen turnaus ja tänään avauksessa viisi debytanttia.

 

Kamppailu alkoikin vauhdikkaasti. Suomen maalivahti Mathias Ahlblad venyi ensimmäiseen hyvään torjuntaan jo kolmannella minuutilla. Kasper Paananen laittoi pallon toisessa päässä pian tämän jälkeen maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

 

Ruotsin Lucas Gomes oli oikealla laidallaan vaarallinen ja pääsi laukomaan muun muassa 24. minuutilla, mutta yli maalin. Miika Koskela katkoi heti perään Ruotsin vaarallisen hyökkäyksen 16-alueella. Ahlblad torjui myös matalan kudin, joten Suomi selvisi Ruotsin vahvasta jaksosta. Noin puolen tunnin kohdalla tapahtui taas toisessa päässä. Suomen pääsi yrittämään muutamankin kerran kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Ruotsi purki. 

 

Molemmat joukkueet loivat vielä potentiaaliset maalipaikat ennen taukoa. Edwin Andersson laukoi hieman ohi oikeasta alakulmasta. Suomen Ahmed Ramy Elged puolestaan leikkasi oikealta sisään ja haki taka-alakulmaa, mutta pallo karkasi ohi.

 

Ruotsi loi toisen 40-minuuttisen ensimmäisen paikan, mutta kuti suuntautui päin Ahlbladia. Suomi nousi 51. minuutilla vasemmalta, mutta maalivahti Melker Ellborg torjui yrityksen. Ottelun avausmaali oli lähellä kolme minuuttia myöhemmin. Ensin Ahlblad torjui laukauksen kulmaksi, jonka jälkitilanteesta Andersson jatkoi pelivälineen ylärimaan. 

 

Elged ja Tegra Mukuna pelasivat oikealla laidalla hyvin yhteen tunnin kohdalla, mutta Ruotsi purki maalin eteen heitetyn keskityksen. Suomen puolustus ja maalivahti Ahlblad torjuivat Ruotsin seuraavat yritykset.

 

Ottelun ainokainen nähtiin 75. minuutilla. Kapteeni Lasse Ikonen antoi vapaapotkun vasemmalta ja toppari Koskela puski pallon Ruotsin maaliin. Vieraat hakivat vielä viimeisen viisiminuuttisen tasoitusta, mutta äärimmäisen vaarallisia paikkoja ei enää nähty.

 

- Molemmilla oli paljon tilanteita, joten lukemat olisivat voineet olla toisenlaisetkin. Olen todella tyytyväinen, että voitimme Ruotsin ja erityisesti siihen, että pidimme omassa päässä nollan. Iso teemojamme olivat oman rangaistusalueen puolustuspeli ja tasapainon säilyttäminen pelin avaamisessa. Tärkeää oli, että emme anna helppoja maaleja, kuten kävi edellisessä turnauksessa Slovakiassa. Näissä asioissa onnistumiseen olen todella tyytyväinen, vastuuvalmentajana toiminut Teemu Eskola kertasi.

 

- Maalivahti Mathias Alhblad otti lisäksi muutaman tärkeän torjunnan ja Lasse Ikonen oli hyvä keskikentällä. Topparipari onnistui niin ikään ja Miika heistä teki vielä maalinkin. Toki pelissä on paljon parannettavaa, mutta voimme nauttia tästä nyt hetken. Tämä oli koko joukkueen voitto.

 

Suomi ja Ruotsi kohtaavat tuplamaaottelun toisessa osassa torstaina Keravalla klo 17.30. Mikäli loukkaantumisilta ja muilta vastaavilta ongelmilta vältytään, ovat kaikki tänään vaihdosta aloittaneet avauskokoonpanossa.

 

- Torstaina on edessä täysin uusi peli, koska kokoonpano tulee olemaan aivan erilainen. Eli lähdemme liikkeelle perusasioista. Haluamme säilyttää koko joukkueen puolustamisen tällä tasolla, pallollista peliä hyökkäysalueella haluamme vielä paremmaksi. Ruotsi on laadukas vastus ja he tulevat varmasti nälkäisinä ja kovaa torstain peliin.

 

Suomen joukkueessa nähtiin tiistaina yhdeksän maajoukkuedebytanttia. Avauksessa heistä olivat Eelis Karjalainen, Ahmed Ramy Elged, Niklas Pyyhtiä, Eero Ylönen ja Kasper Paananen. Vaihdosta ensimmäiset minuuttinsa Suomi-paidassa saivat Michael Boamah, Henri Elovirta, Jaakko Björn ja Aapo Venermo.

 

Koosteen ottelusta voit katsoa artikkelikuvan kautta.

Suomi-Ruotsi 1-0 (0-0)
75’ 1-0 Miika Koskela

Suomen kokoonpano:

1 Mathias Ahlblad 

2 Tegra Mukuna 

3 Eelis Karjalainen 

4 Miika Koskela 

5 Nikolas Talo 

6 Niklas Pyyhtiä ->> 71. 16 Jaakko Björn 

8 Lasse Ikonen (C)

9 Kasper Paananen ->> 77. 18 Aapo Venermo 

13 Kirill Bullat ->> 59. 19 Henri Elovirta

17 Ahmed Ramy Elged ->> 71. 14 Michael Boamah 

20 Eero Ylönen ->> 41. 7 Niilo Saarikivi

 

Vaihdossa:

12 Hemmo Riihimäki

11 Mohamed Lassoued 

15 Sampo Ala-Iso