Takaisin
28.6.2019 klo 14.34

U16-pojat valmiina tiivistahtiseen Baltic Cupiin

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U16-pojat aloittavat lauantaina 29.6. Baltic Cupin turnauksen isäntämaa Viroa vastaan.

Otteluohjelma on tiivis, sillä seuraava peli on jo sunnuntaina 30.6. Latviaa vastaan. Turnauksen päättää kolmas peli Liettuaa vastaan tiistaina 2.7.

- Mukaan on nimetty 2+20 pelaajaa ja ajatus näin ainakin ennakkoon on, että perättäisinä päivinä pelattaviin kahteen ensimmäiseen otteluun lähdemme kokonaan eri avauskokoonpanoilla, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoo.

Joukkueessa on mukana kuusi ensikertalaista, joille Baltic Cup on erinomainen mahdollisuus näyttää osaamistaan tulevia EM-karsintoja ajatellen. Karsinnat pyörähtävät Suomen osalta käyntiin syyskuussa.

- Baltic Cup on perinteisesti ollut turnaus, jossa olemme halunneet nähdä uusia pelaajia. Tämä on ennen kaikkea mahdollisuus. Haluan heidän tarttuvan siihen ja tuovan kilpailua joukkueeseen, Lehtola sanoo.

Maajoukkuedebyyttiä odottava Noa Lehtonen on yksi viidestä ensikertalaisesta. Hän odottaa omaa mahdollisuuttaan innolla.

- Todella hienoa olla mukana. Kovaa on treenattu, niin on kiva, että pääsee maajoukkuepeleihin esittämään omia taitoja, Lehtonen sanoo.

- Kovia pelejä tulossa. Pääsee testaamaan kansainvälisiä joukkueita vastaan, missä mennään.

Laitapuolustaja Kalle Wallius oli maajoukkueen mukana UEFA Development Tournamentissa, jossa Suomi pelasi Sveitsiä, Etelä-Koreaa ja Chileä vastaan.

- Hyvät fiilikset jäi. Otimme 6-2 voiton Chilestä, joka on iso futismaa. Lähdetään jatkamaan siitä, Wallius sanoo.

Katso lisää Lehtolan, Lehtosen ja Walliuksen mietteitä Baltic Cupin alla artikkelikuvaa klikkaamalla.

Suomen joukkueen pelaajalista >>