Takaisin
30.6.2019 klo 20.19

U16-pojat tasapeliin Latvian kanssa

Jaa:

Ⓒ SPL

U16-poikien maajoukkue jatkaa taistelua Virossa pelattavan Baltic Cupin voitosta pelattuaan sunnuntaina 1-1 (0-0) tasapelin Latviaa vastaan.

Koko avauskokoonpanonsa lauantain Viro-ottelusta vaihtanut Suomi aloitti ottelun vahvasti. Kaivattua osumaa ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ja taukoa kohti ote siirtyi enemmän Latvialle. Maaleja ei kuitenkaan avausjaksolla nähty.

Toisella jaksolla Latvia pääsi hiukan varkainkin johtoon, mutta Suomi ei hellittänyt. Vaihtojen kautta kentälle saatiin tuoreita jalkoja ja painetta yhä enemmän latvialaisten kenttäpäähän. Aivan liukuhinalta maalipaikkoja Suomi ei onnistunut luomaan, mutta tasoitukseen saakka kuitenkin. Otto Kemppainen laukoi rangaistusalueen ulkopuolta ja pallo osui puolustajan käteen. Kasper Paananen pamautti seuranneen rangaistuspotkun varmasti maaliin.

Enempiä osumia ei nähty ja 1-1-tasapelin myötä Suomi ja Latvia jakavat turnauksen ykkössijaa neljällä pisteellä ennen päätöspäivän tiistain otteluita.

- Sikäli hyvä tulos, että tulimme takaa tasoihin ja pelaaminen kaikkineen oli parempaa kuin eilen. Toiveissa oli, että saisimme enemmän pallonhallintaa ja tämä myös toteutui, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertasi.

- Vähän helppo maali annettiin vastustajalle, mutta sen jälkeen kentällä oli hyvää tekemistä. Viiden pelaajan vaihto kerralla piristi selvästi, keli oli aika kuuma ja peli tiukka, niin saimme sen myötäkin lopussa varmasti painetta lisää.

Lehtola painotti, että tasapeliin voi ottelun jälkeen olla ainakin suhteellisen tyytyväinen. Turnausvoitto on vielä hyvin haarukassa.

- Kiva panos saatiin tästä päätöspäivälle ja leiriäkin on sen pohjalta mukavampi jatkaa. Latvialle täytyy antaa tunnustus, he olivat selvästi pelaavampi ja monipuolisempi joukkue kuin aiempina vuosina ja pelasivat hyvää futista. Aiemmasta kovuudesta ei silti oltu yhtään tingitty.

Kaksi ensimmäistä peliä ovat kaikkineen jättäneet positiivisen kuvan.

- 22 pelaajaa on nyt nähty avauksessa ja tänäänkin Eetu Huuhtanen ensikertalaisena maalivahtina onnistui hyvin. Onnistujia on toki ollut paljon muitakin, Lehtola kiittelee.

- Nyt on edessä tervetullut välipäivä, vähän palautellaan ja keksitään jotain muutakin. Kaikki pelaajat ovat terveinä ja kunnossa, joten katseet siirtyvät nyt vähitellen tiistain Liettua-otteluun.

Suomi kohtaa tiistaina Liettuan ja Latvia Viron. Mikäli molemmat voittavat ottelunsa, turnausvoiton ratkaisee maaliero, joka Suomella on nyt 3-1 ja Latvialla 2-1.

Latvia - Suomi 1-1 (0-0)
51. 1-0 Kristians Kauselis
74. 1-1 Kasper Paananen rp.

Suomen kokoonpano:
12 Eetu Huuhtanen Ilves
3 Elias Salminen KuPS
4 Tapio Torpo FC Lahti >> 63. 18 Maxim Stjopin Ilves
7 Riku-Veli Niska RoPS >> 63. 16 Joose Mäkinen FC Jazz
8 Lasse Ikonen OLS
9 Kasper Paananen OLS
11 Marius Könkkölä HJK >> 63. 2 Kalle Wallius HJK
13 Otso Koskinen FC Honka >> 63. 20 Onnipekka Pajula TPS
17 Nestori Kekonen OLS >> 63. 10 Leo Walta HJK
19 Linus Rönnberg FC Inter >> 56. 15 Casper Terho HJK
21 Otto Kemppainen RoPS

Vaihdossa:
1 Hemmo Riihimäki KuPS 
5 Noa Lehtonen KPV
6 Niklas Leinonen KTP
14 Emmanuel Patut JJK
22 Tegra Mukuna FC Inter