U16-pojat tasapeliin Kazakstanin kanssa

U16-pojat pelasivat Serbiassa Kazakstanin kanssa 3-3 (0-2)-tasapelin. Suomen maaleista vastasivat Jeremiah Streng, Otto Ollikainen ja Anssi Suhonen.

Kazakstan pääsi ottelussa johtoon 24. minuutilla. Suomen puolustuslinjassa maajoukkuedebyyttinsä tehneelle Valtteri Olsbolle sattui harhasyöttö, jonka vastustaja käytti hyväkseen armotta.

Kazakstan pääsi kaunistelemaan johtolukemiaan juuri ennen taukovihellystä. Suomalaispelaaja yritti ottaa vastustajan pitkää palloa kontrolliin, mutta peliväline osui käteen. Kazakstanilaispelaaja upotti seuranneen vapaapotkun komeasti maaliin.

Suomella oli tarvittava määrä maalipaikkoja, mutta tulosta ei vielä nähty. Kazakstan pelasi suoraviivaisesti ja kamppaili välillä sääntöjen puitteissa ja välillä taas niitä uhmaten.

- Meille jäi tauolle tunne, että parempi joukkue on nyt 0-2-tappiolla. Työmoraalisamme ei ollut mitään valittamista ja saimmekin kavennuksen heti toisen puoliajan alkuun, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kommentoi.

Suomi sai siis 49. minuutilla kulmapotkun. Jeremiah Streng ehti jo kertaalleen kaatua, mutta punnersi itsensä ylös ja tuikkasi kirin alkaneeksi maalinedushässäkästä. Ilo oli kuitenkin sillä kertaa lyhytaikaista. Kazakstan iski 3-1-maalin neljä minuuttia myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Suomi jatkoi takaa-ajoaan. 70. minuutilla nähtiin komea hyökkäys. Elias Mastokangas pelasi laidaltaan pallon poikittain maalille, jonne paikalle ehti Otto Ollikainen. Ollikainen oli tullut juuri vaihdosta ensimmäiseen maaotteluunsa ja iski 2-3-maalin lähes ensimmäisellä pallokosketuksellaan.

Suomi viimeisteli tasoituksen varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla. Joukkue sai paineen vastustajan boksiin, missä Anssi Suhosta rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Suhonen laukoi itse 11-metrisen verkon perukoille.

- 3-3 ei ennen ottelua ajateltuna olisi tyydyttänyt ollenkaan, nämä pelit pitää vain voittaa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, kuinka pelasimme loppuun asti. Nousu antaa meille potkua loppuleiriin. Perjantain vastus Serbia on useamman pykälän kovempi joukkue.

Suomen joukkueessa nähtiin kolme maajoukkuedebytanttia. Olsbo, Ollikainen ja Julius Perälä keräsivät kaikki Lehtolan kehut.

- Ensimmäinen maaottelu jännittää aina ja virheitä sattuu. Olsbo pääsi siitä kuitenkin hyvin yli ja paransi koko ajan. Hän pelasi täydet minuutit ja suoriutui oikein hyvin. Epäonnistumisia ei saa jäädä vatvomaan, eikä hän niin tehnytkään. Perälä ja Ollikainen pelasivat myös oikein hyvät debyytit, luotsi kehui.

- Lisäksi nostaisin esille kapteenimme Oskari Sallisen, jonka suoritus oli esimerkillinen.

Suomi kohtaa seuraavaksi isäntämaa Serbian huomenna perjantaina klo 18. Koosteen Kazakstan-ottelusta löydät Huuhkaja-tv:stä täältä >>

Kazakstan-Suomi 3-3 (2-0)
    24’ 1-0
    40’ 2-0
    49’ 2-1 Jeremiah Streng
    53’ 3-1
    66’ 3-2 Otto Ollikainen
    78’ 3-3 Anssi Suhonen rp.