Takaisin
28.4.2019 klo 14.30

U16-pojat taipui niukasti Etelä-Korealle

Jaa:

Ⓒ SPL

U16-poikien toinen ottelu UEFA Development -turnauksessa Eerikkilässä päättyi viime minuuttien takaiskumaalin myötä niukkaan 1-2-tappioon Etelä-Korealle.

Etelä-Korea otti ottelussa johdon jo kahdeksannella minuutilla Yonghak Kimin suoraan kulmapotkusta syntyneellä osumalla. Johtoasemassa korealaiset eivät kuitenkaan lähteneet vetäytymään, vaan prässäsivät aktiivisesti korkealta ja kun myös Suomi otti vastustajan kiinni varsin ylhäältä, tämä takasi peliin melkoisesti vauhtia. Suomi oli ajoittain vaikeuksissa prässin kanssa, mutta pääsi myös ajoittain purkamaan sen hyvin ja teräviin hyökkäyksiin.

Suomen tasoitus syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Korealaispuolustus pääsi hiukan väliin kulmapotkuun, mutta pallo putosi maalinedustalle Miika Koskelalle, joka puski pallon voimalla ohi voimattoman maalivahti Seoin Kangin.

- Meillä oli vähän hankala startti peliin. Korealaiset vaihtoivat kenttäryhmitystä ensimmäisestä ottelusta ja meillä oli vähän hakemista sen kanssa. Tietysti meilläkin oli yhdeksän uutta pelaajaa avauksessa sitten ensimmäisen ottelun. Siihen tuli sitten vielä vähän halpa maali päälle, Suomen päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertasi.

- Pelaajille kuitenkin iso hatunnosto siitä, että ensimmäisen vartin jälkeen tulimme hyvin mukaan peliin. Aloimme nähdä paremmin miten pelata korealaisia vastaan ja mistä tiloja kentällä löytyy. Siihen päälle sitten vielä tehtiin komea maali - taas erikoistilanteesta.

Tauon jälkeen vauhtia pidettiin edelleen ja niin Kang kuin Topi Säilynoja Suomen maalilla saivat olla hereillä. Etelä-Korealla oli jakson alkupuolella hyvä ote, mutta tulosta ei tullut. Jakson edetessä Suomi sai vahvemmin otetta, mutta ei onnistunut myöskään maaliteossa.

Kumpikin joukkue haki tuoreita jalkoja kentälle vaihtojen kautta, mutta hurjin vauhti ottelussa alkoi loppua kohden laantua, vaikka kumpikin haki voittomaalia edelleen aktiivisesti. Sellainen myös lopulta nähtiin. Etelä-Korea iski pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä terävästi; Jinyoung Sung ajoi vasemmalta sisään rangaistusalueelle, käänsi pallon oikealla jalalleen ja laukoi pallon maalin alakulmaan. Säilynoja sai kättään väliin tilanteessa, mutta ei pystynyt estämään maalia.

Suomi ei enää ehtinyt kunnon loppukiriä saada aikaiseksi ja näin Etelä-Korea otti niukan voiton.

- Toisella jaksolla alku oli taas vähän vaikea, mutta pitkät tovit peli oli meillä aika hyvin hallussa. Vaihdosta kentälle tulleet pelaajat pääsivät myös hyvin sisään otteluun. Vaihtoja tehtiin osin minuuttien jakaantumisen takia, osin pienten vaivojen takia ja osin sen takia, että jalat alkoivat vähän painaa, Lehtola kertoi.

- Korealaiset puolustivat tiukasti, mutta saimme pelattua muutamia palloja sisään ja jäi vain kaipaamaan hiukan lisää vaarallisuutta siellä hyökkäyskolmanneksella. Loppuun sitten tuli harmittava maali ja ennen kaikkea harmittavaan aikaan. Siitä otetaan opiksi ja voi ajatella niinkin, että parempi saada tämä oppi nyt kuin joissain vielä isommissa ympyröissä.

Lehtola toi esille sen, että turnauksen nimen mukaisesti joukkue ja pelaajat ovat kehittymässä ja sille niin sunnuntain ottelu kuin turnaus kokonaisuutena tarjoaa hyvän mahdollisuuden.

- Olen iloinen siitä, että Etelä-Korea tuli vähän epätavallisemmalla ryhmityksellä - oli se sitten 3-4-3 tai 5-2-3 - ja meidän piti pystyä reagoimaan siihen jopa kesken ottelun, niin pelaajienkin kuin valmennuksenkin. Hyvää oppia sekin. Tämä ottelu oli joka tapauksessa ehdottomasti luottamusta herättävä esitys, kokonaisuutena parempikin kuin avausottelu Sveitsiä vastaan. Nyt on vahva tunne siitä, että tässä ollaan oikealla tiellä.

Suomi kohtaa turnauksen viimeisessä ottelussaan vapunaattona tiistaina 30.4. Chilen.

- Yksi ottelu edessä vielä hienossa turnauksessa ja vastassa iso jalkapallomaa ja taas varmasti vähän erityylinen joukkue. Uskon että me toivumme tästä kitkerästä tappiosta hyvin ja olemme tiistaina valmiita sitten kohtaamaan chileläiset ja hakemaan lisää hienoja kokemuksia, Lehtola sanoo.

Suomi - Etelä-Korea 1-2 (1-1)
8. 0-1 Yonghak Kim
32. 1-1 Miika Koskela
79. 1-2 Jinyoung Sung

Suomen kokoonpano:
12 Topi Säilynoja
4 Miika Koskela 
9 Kai Meriluoto 
11 Marius Könkkölä >> 62. 18 Maksim Stjopin
13 Otso Koskinen >> 62. 6 Denis Cukici 
14 Emmanuel Patut >> 68. 8 Lasse Ikonen 
15 Henri Salomaa >> 68. 7 Niilo Saarikivi 
16 Joose Mäkinen 
17 Nestori Kekonen >> 80. 5 Nikolas Talo 
19 Matias Kivikko (var.)
20 Onnipekka Pajula (C) >> 62. 10 Kasper Paananen

Vaihdossa:
1 Mathias Ahlblad 
2 Kalle Wallius 
3 Elias Salminen