U16-pojat päättivät UEFA Development -turnauksen tappioon

U16-pojat (2002) päättivät UEFA Development -turnauksen 1-2 (0-2)-tappioon Unkarille. Suomen maalin teki Khamis Maki.

Unkari pääsi ottelussa johtoon heti neljännellä minuutilla. Szabolcs Szalay karkasi vasemmalta ja sai hyvän syötön keskeltä. Hänen takaa-alakulmaa tavoitteleva kutinsa kilahti tolppaan, mutta Suomen Juho Kilo siirsi jatkopallon epäonnisesti omaan maaliin. Unkari loi myös seuraavan vaarallisen tilanteen vartin kohdalla. Gabor Sipos laukoi oikealta, mutta Matias Niemelä venyi hyvään torjuntaan.

Juho Ojanen nosti pallon vasemmalta taka-alueelle 24. minuutilla. Lauri Kesti oli tilanteessa mukana ja olisi päässyt yrittämään maalia hyvästä paikasta, muttei aivan yltänyt päineen palloon.

Unkari hyökkäsi heti perään oikealta. Tuomari tuomitsi suomalaispelaajan rikkoneen vastustajaa 16-alueen kulmalla ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. David Laszlo ampui sen varmasti verkon perukoille. Myös seuraavan paikan loi Unkari. Szalay pääsi virittelemään kutiaan pilkun tuntumassa, mutta Juho Lehtiranta blokkasi yrityksen. Toisessa päässä Ojanen keskitti ja Kesti puski, mutta sivuverkkoon.

Unkari aloitti myös toisen 40-minuuttisen hieman terävämmin. Szalay laukoi oikealta, mutta Lucas Bergström torjui tilanteen kulmaksi. Botond Balogh puski kulmasta, mutta hieman ohi. Suomi loi loistopaikan 58. minuutilla, kun Adam Marhiev vapautti Eetu Mömmön boksiin, mutta maalivahti torjui hyökkääjän yrityksen. Kesti pääsi jatkopalloon, mutta ampui vapaasta paikasta yli maalin.

Seuraavaksi Naatan Skyttä tarjoili Samuel Anini Jr:lle tuhannen taalan paikan aivan maalin eteen. Pallo kuitenkin jäi hieman liian pitkäksi aikaa keskikenttäpelaajan jalkoihin ja vastustaja pääsi katkomaan. Molemmissa päivä nähtiin viimeisen kymmenminuuttisen aikana muutama paikka. Suomen kavennus nähtiin 77. minuutilla. Ojanen tarjoili hyvän hyökkäyksen päätteeksi Khamis Makille boksiin, joka ei erehtynyt vaan niittasi 1-2-lukemat.

Enempää maaleja ei nähty. Suomen saldoksi turnauksesta jäi 0-0-tulos Ukrainaa vastaan (1-3-tappio rangaistuspotkukilpailusta), 4-0-voitto Kyproksesta sekä 1-2-tappio Unkarille. Ukraina voitti päätöspäivän ensimmäisessä pelissä Kyproksen 2-0. Turnauksen voitti Ukraina, Suomi oli toinen, Kypros kolmas ja Unkari neljäs.

Katso päävalmentaja Erkka V. Lehtolan sekä Juho Ojasen haastattelut Huu-tv:stä. Ottelukooste nähtävissä kanavalla huomenna tiistaina.

Suomi-Unkari 1-2 (0-2)

4’ 0-1 oma maali
25’ 0-2 David Laszlo rp.

77’ 1-2 Khamis Maki