Takaisin
7.8.2018 klo 11.35

U16-pojat nimetty elokuun Ruotsi-otteluihin

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U16-poikien maajoukkue kohtaa elokuun loppupuolella kaksoismaaottelussa Ruotsin Sipoossa ja Keravalla.

Maaotteluleirin vastuuvalmentajana toimii Samu Koski ja hänen mukaansa pelaajavalinnat on tehty yhteistyössä laajan ryhmän kesken.

- Tämä ensimmäinen maajoukkuevuosi on tiiviisti vielä myös aluetoimintaa samaan aikaan ja aluevalmentajat ovat isossa roolissa valintojenkin suhteen, Koski kertoo.

- Toukokuun minialueturnauksessa, heinäkuun UEFA A -kurssin malliryhmälierillä ja nyt viime viikonloppuna I-tason SM-turnauksessa Torniossa ja II-tason turnauksessa Valkeakoskella pelaajia on tarkkailtu laajalti. Näistä kaikista saatu informaatio on koottu yhteen ja tehty päätöksiä isolla porukalla.

Pelaajistosta on vaihtunut tasan puolet sitten kevään Slovakian turnauksen ja tämä on Kosken mukaan täysin tarkoituksellista.

- Kuukautta myöhemmin Pohjois-Irlantia vastaankin vielä tarkkaillaan uusia pelaajia ja kaikkiaan tänä vuonna sellaiset 35 pelaajaa nähdään maajoukkuetehtävissä. Nämä pelaajat valittiin nyt ja kuukauden päästä valitaan taas uusia. Mahdollisimman monelle halutaan antaa näyttöpaikka kansainvälisissä otteluissa.

Ruotsi-otteluiden pelaajavalintoihin vaikutti osaltaan myös HJK:n samaan aikaan Venäjällä pelaama kansainvälinen turnaus.

- HJK:n pelaajat ovat siellä mukana ja tämä on vain hyvä asia. Samalla viikolla vielä useammat pelaajat saavat kansainvälistä tuntumaa, Koski toteaa.

Otteluiden isäntäpaikoista Keravalla on pelattu suhteellisen säännöllisesti maaotteluita. Sipoo sen sijaan on maaottelupaikkakuntana uusi ja Ruotsi-ottelu juhlistaa samalla IF Sibbo-Vargarnan 90-vuotisjuhlavuotta.

Ottelut 
Ti 21.8. 18.30 Suomi – Ruotsi Nikkilän keskusurheilukenttä, Sipoo
To 23.8. 17.30 Suomi – Ruotsi Kalevan urheilupuisto, Kerava

Pelaajat (suluissa aiemmat seurat)
Mathias Ahlblad FC Espoo (HIFK, HJK, VJS)
Hemmo Riihimäki KuPS
Eelis Karjalainen OLS (FC PaKa, OTP)
Nikolas Talo TPS (KaaNa, KaaPo)
Sampo Ala-Iso TP-47 (KePS)
Miika Koskela OLS (Ajax-Sarkkiranta, ORPa, OTP)
Michael Boamah IPS
Tegra Mukuna FC Inter (TuNL)
Mohamed Lassoued PK-35 (FC Kontu, Valtti) - (kutsuttu 19.8. Maksim Stjopinin, Ilves (TPV, TaFA) ja Onnipekka Pajulan, TPS (RP-67, FC RP) tilalle)
Kirill Bullat RoPS (FC Kontu, TP-47)
Lasse Ikonen OLS
Aapo Venermo FC Honka (FC Kasiysi)
Niklas Pyyhtiä TPS (TuNL)
Jaakko Björn JJK (Komeetat)
Niilo Saarikivi FC Honka (FC Wild)
Ahmed Ramy Elged AC Kajaani (KajHa)
Kasper Paananen OLS (ORPa, OTP)
Henri Elovirta KuPS
Eero Ylönen MP