Takaisin
13.8.2021 klo 11.32

U16-pojat nimetty elokuun maajoukkueleirille

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Minihuuhkajien oli määrä pelata tuplamaaottelu Islantia vastaan, mutta Islanti ei pääse matkustamaan Suomeen.

U16-pojat (2006 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 23.–26. elokuuta. Ikäluokan Minialueturnaus järjestettiin heinäkuun lopussa, jolloin mukana oli suuri määrä pelaajia – päävalmentaja Kai Nyyssönen myöntää, että leiriryhmän valitseminen aiheutti jälleen päänvaivaa.

– Minialueturnauksessa oli sata poikaa, ja leirille nimettiin 29 pelaajaa. Olemme käyneet pelaajia tarkkaan läpi valmennustiimimme kanssa, ja meillä on hyvä ryhmä kasassa. Hyviä pelaajia jäi varalistalla, ja myös pois sieltä, Nyyssönen toteaa.

Vuotta vanhemman ikäluokan tapaan myös U16-poikien tuli pelata kaksi maaottelua Islantia vastaan, mutta vallitsevan koronatilanteen takia vierasjoukkue ei matkusta Suomeen.

– Viime päivät ovat olleet hektisiä, kun olemme pyrkineet järjestämään maaotteluita. Valitettavasti se ei onnistunut, mutta onneksi pääsemme työskentelemään yhdessä näinä haastavina aikoina. Näemme nyt pelaajia pienemmässä ryhmässä ja pääsemme viemän asioita eteenpäin. On tärkeää, että pystymme tekemään hommia yhdessä säännöllisesti.

U16-pojat joutuu vielä odottamaan vuoden ensimmäisiä maaotteluitaan, mutta syyskuun lopussa pyritään järjestämään maaotteluita. Marraskuun puolivälille on suunniteltu Suomen ja Ruotsin välistä tuplamaaottelua.

– Toivottavasti pääsemme pelaamaan syksyllä. Sitä ennen pelaajilla on aikaa tehdä vaikutus omissa seurajoukkueissaan sekä aluetoiminnassa. Minä ja muut valmentajat kiertelemme otteluissa sekä tapahtumissa – kaikilla pelaajilla on mahdollisuus nousta mukaan seuraavaan maajoukkueryhmään.

Joukkue leirille:
Ainasoja Axel Tervarit-j 
Asikainen Henri FC Inter 
Autti Leo RoPS 
Beijar Alexander GrIFK 
Boström Aapo TPS
Eriksson Emil TPS
Helén Onni TPS 
Huttunen Otto JJK
Jokiranta Viljami PEPO 
Kagan Lucas FC Inter
Kangasaho Tino FC Inter
Koponen Kalle HJK
Korhonen Jesse OLS
Kurvinen Max KäPa
Kähkönen Rene OLS
Kyllönen Lucas TPS
Lehtonen Anssi FC Inter 
Lintilä Konsta Ilves
Lundberg Arvid IFK Mariehamn
Lähteenmäki Juho Ilves
Mendolin Iiro FC inter
Nieminen Elias FC Honka
Oujlouq Amir IFK Mariehamn
Pasanen Matias FC Honka 
Raiski Oskari SJK-j
Ruoppi Otto KuPS
Rättäri Ossi Ilves 
Viitala Johannes Ilves

Poisjääneet: Abdulmuttaleb Abdulrasoul Mustafa HJK, Ezeh David HJK, Huovila Vilho FC Lahti, Ingman Emil HJK, Kingsley Kwasi Kwaw HJK, Kiviranta Akseli GrIFK, Leveälahti Emil HJK, Mentu Pyry HJK, Ndabawedje Colin FC Lahti, Pasanen Samuel FC Lahti. 

Juttua päivitetty 24.8. : Päivitetty joukkueen muutoksia