Takaisin
26.4.2019 klo 08.32

U16-pojat mielenkiintoisessa UEFA Development -turnauksessa

Jaa:

U16-pojat (2003) avaavat perjantaina Eerikkilässä neljän maan UEFA Development - turnauksen Sveitsiä vastaan.

Suomen joukkue saapui Eerikkilään keskiviikkona ja valmistautuminen perjantaina klo 17.30 alkavaan otteluun on sujunut suunnitellusti.

 

- Kasper Paananen sai torstaina pienen tällin jalkaansa, mutta hänenkin pitäisi olla pelikunnossa perjantaina. Pääsemme otteluun siis täydellä listalla. Tunnelma joukkueessa on ollut hyvä, vaikka siirtyminen luonnon nurmelle talven jälkeen ei tietenkään ole ongelmatonta, päävalmentaja Erkka V. Lehtola totesi.

 

- Treenikenttä on vielä hieman keväisessä kunnossa, palloa ei ole siinä ihan helpoin hallita. Valmentajana toivoisin vielä parempia suorituksia peliin valmistavista harjoituksista, mutta sekin vaikuttaa, että olemme pelanneet maaottelun yhdessä yli puoli vuotta sitten. Toisaalta olen ollut tässä tilanteessa niin monesti aiemmin, että tiedän tilanteen parantuvan. 

 

Suomi kohtaa turnauksessa Sveitsin lisäksi aiemmin selvästi tuntemattomammat Chilen ja Etelä-Korean.

 

- Teemme joskus kirkkaampia tulostavoitteita ”harjoitusturnauksiinkin”, mutta nyt emme ole tehneet. Yksi syy on pitkä pelitauko ja lisäksi emme tiedä ennakkoon juuri mitään Chilestä ja Etelä-Koreasta. Tiedämme mitä odotamme itseltämme ja tapahtuman nimikin on kehitysturnaus. On useita muita asioita, joilla mittaamme onnistumisia kuin pelkät tulokset.

 

UEFA suosittelee Development-turnauksissa, että jokainen pelaaja saa kolmessa ottelussa yhteensä vähintään 80 minuuttia peliaikaa. Lehtolan mukaan Suomen joukkueessa kaikki saavat olla avauksessa vähintään kerran, jos vain on pelikunnossa.

 

- Jos pelaisimme tätä turnausta nyt vuonna 2002 syntyneillä, niin pystyisin suoraan nimetä parhaan avauskokoonpanomme. Vuonna 2003 syntyneissä en pysty sitä vielä tekemään. Minun ja taustatiimini tärkeä tehtävä on löytää paras 11 viimeistään ennen lokakuun EM-karsintoja. Ja mielellään hyvissä ajoin ennen, jotta pääsemme myös pelaamaan sillä ennen niitä otteluita. 

 

Suomen ottelut näkyvät suorana Huu-tv:ssä. Suomen joukkueen löydät täältä.

 

Turnauksen ohjelma:

 

26.4.

Klo 13.00 Etelä-Korea-Chile

Klo 17.30 Suomi-Sveitsi

 

28.4.

Klo 12.30 Suomi-Etelä-Korea

Klo 16.00 Sveitsi-Chile

 

30.4.

Klo 11.00 Chile-Suomi

Klo 16.00 Sveitsi-Etelä-Korea