Takaisin
25.8.2021 klo 21.45

U16-pojat kukisti Viron kahdesti: "Ansaitsimme voiton"

Jaa:

Ⓒ Malla Rautava

U16-pojat kohtasivat keskiviikkona Viron tuplamaaottelussa Eerikkilässä. Suomi vei molemmat 2 x 40 minuuttia kestäneet ottelut 3-0. 

Suomi sai avausotteluun unelma-alun, kun Max Kurvinen vei kotijoukkueen johtoon vain viidenkymmenen sekunnin pelin jälkeen.

Arvid Lundberg iski 2-0-osuman lähietäisyydeltä 58. minuutilla ja Lundbergin tunnin jälkeen korvannut Onni Helén viimeisteli loppulukemat 3-0 ottelun lisäajalla. 

– Saimme otteluun unelma-alun. Saimme luotua painetta ja hyökkäys oli hienosti viimeistelty. Näkyi kuitenkin, että pelissä oli kauhea kiire ja se oli vähän levotonta pallollista pelaamista ensimmäisen puoliajan loppuun. Toiselle jaksolle saimme vähän pidempiä hyökkäyksiä ja rauhoitettua peliä ja sitä kautta painetta Viron kenttäpuoliskolle, päävalmentaja Kai Nyyssönen summasi avausottelua.

– Mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän se siirtyi vastustajan kenttäpuoliskolle. Myös Virolla oli paikkansa, mutta me ansaitsimme voiton. 

Toinen peli käynnistyi noin 20 minuutin tauon jälkeen kello 17.30. Molemmat joukkueet lähtivät toiseen otteluun eri kokoonpanolla, mutta osa pelaajista sai peliaikaa molemmissa otteluissa. 

– Toiseen peliin pojat olivat latautuneet erinomaisesti. Todella aggressiivista prässiä, saimme paljon pallonriistoja ja käännettyä peliä aika ylhäällä.

Ottelun avausmaali syntyi 13. minuutilla, kun Rene Kähkönen nappasi Viron maalivahdin pudottaman pallon ja tuikkasi Suomen johtoon. Reilun tunnin jälkeen Axel Ainasoja kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti, ja Ainasoja siirsi hetkeä myöhemmin Suomen pilkulta 2-0-johtoon. Vaihdosta sisään tullut Juho Lähteenmäki viimeisteli 3-0-loppulukemat kulmatilanteesta.

– Ensimmäinen maali tuli ehkä pienen onnenkantamoisen kautta, mutta hienoa, että Rene seurasi tilanteen loppuun. Se helpotti peliä. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän hallitsimme. 

tärkeintä otteluiden toteutuminen

 Päävalmentaja Kai Nyyssönen myöntää, että erityinen kahden peräkkäisen maaottelun järjestely vaati venymistä kaikilta. 

– Oli se aika hektistä, neljään tuntiin ei ehtinyt hengähtämään. Onneksi saimme toisen fysioterapeutillemme Ari Ahoselle toisen fysion auttamaan lämmittelyissä. Huoltajamme Jaakko Tawastkin oli kaksien varusteiden kanssa kovilla. Kaikki joutuivat venymään, mutta jokainen oli hyvin valmistautunut. Kolmatta peliä ei enää olisi jaksanut, Nyyssönen nauroi. 

Tärkeintä joukkueelle oli kuitenkin maaotteluiden toteutuminen pitkän tauon jälkeen.

– Tätä päivää oli odotettu pitkään. Oli loistavaa, että tuplaottelut toteutuivat ja siitä iso kiitos kuuluu maajoukkuemanagereille ja Virolle, että he pääsivät tulemaan. 

Nyyssönen on luonnollisesti tyytyväinen kahteen voittoon etenkin, kun lähtökohta otteluun oli haastava. Silti kehitettävää syyskuun seuraavalle leirille riittää. 

– Meille tuli monia viime hetken muutoksia ja tiistaina pääsimme oikeastaan vasta ensimmäistä kertaa yhdessä harjoittelemaan. Oli paljon asioita, mitä halusimme käydä läpi ja tuoda esille ja niitä näkyi ajoittain. Pelissä näkyi kuitenkin myös rauhattomuutta. Jokainen halusi itse päästä ratkaisemaan pelin. Pidemmistä hyökkäyksistä olisi pitänyt huolehtia pikkuisen paremmin, mutta olemme hyvällä polulla. On kiva, että pelaajat haluavat oppia, Nyyssönen kiitteli.

Erityisesti päävalmentaja kiitteli joukkueen henkeä.

– Joukkueesta paistoi, että se on hitsautunut hyvin yhteen ja sen takia tuloksetkin olivat hyviä. Pelaajat luottavat itseensä ja haluavat onnistua.

U16-poikien leiri päättyy torstaina. Seuraava tapahtuma kalenterissa on noin kuukauden päästä, kun joukkueen on määrä kohdata Islanti 21.9. ja 23.9. 

-  Olemme nyt oikealla polulla. Toivottavasti syyskuussa pääsemme kokemaan Islanti-ottelut. Pelaajia tulee vähän vaihtumaan, Nyyssönen päätti. 

Katso molemmat ottelut Palloliiton Youtube-kanavalta >>

Ottelut tulospalvelussa >>