Takaisin
20.8.2018 klo 18.16

U16-pojat kohtaavat Ruotsin: ”Meillä on kasassa erittäin mielenkiintoinen joukkue”

Jaa:

U16-pojat (2003) kohtaavat Ruotsin kaksoismaaottelussa Sipoossa ja Keravalla tiistaina ja torstaina. Joukkue kokoontui vastuuvalmentajana toimivan Teemu Eskolan johdolla maanantaina.

Suomen joukkueeseen jouduttiin tekemään viikonlopun aikana muutamia muutoksia. Samu Kosken piti toimia otteluissa joukkueen päävalmentajana, mutta hän kuitenkin sairastui eikä voi näin osallistua tapahtumaan tartuntariskinkään vuoksi. Lisäksi Onnipekka Pajula ja Maksim Stjopin joutuivat jäämään sivuun loukkaanttuaan viikonloppuna. Vastuuvalmentajana toimii siis Teemu Eskola, jonka apuna ovat talenttivalmentajat Marko Honkanen (KäPa) ja Aleksi Lalli (HJK) sekä maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen. Pelaajistoa on täydennetty Mohamed Lassouedilla.

 

- Onnipekka ja Maksim olivat olleet mukana edellisessä tapahtumassa Slovakiassa, eli he olisivat olleet ryhmän ”kokeneempia” pelaajia. Nyt meillä on mukana kahdeksan pelaajaa, jotka ovat pelanneet maaotteluita ja peräti 11 ensikertalaista. Harjoituksissa oli oikein hyvä meno, paikalla olevat ovat kaikki hyvässä kunnossa, Eskola kertoi.

 

- Myös Samun sairastuminen on harmittava takaisku. Hän parantuu levolla, mutta tänne hän ei voinut tietenkään tulla. Tähän tapahtumaan oli kuitenkin onneksi nimetty kaksi talenttivalmentajaa, joten pärjäämme oikein hyvin. 

 

Joukkue harjoitteli maanantaina kertaalleen Nikkilän keskusurheilukentällä Sipoossa ja Eskola kehui areenan olevan oikein hyvässä kunnossa. 

 

- Meillä on kasassa erittäin mielenkiintoinen joukkue, sen pystyi huomaamaan harjoituksissakin. Mukana on hyvin erilaisia pelaajatyyppejä. Osa ensikertalaisista ei ole koskaan pelannut näin kovalla tasolla. Meidän tehtävä on tietysti luoda ilmapiiri, jossa kaikki pystyvät suorittamaan parhaalla mahdollisella tasollaan jännittämättä liikaa. 

 

- Iso tavoitteemme tälle viikolle on opetella maajoukkuetoimintaa. Projekti on aluillaan ja ensimmäinen iso etappi on vuoden päästä syksyllä alkavat EM-karsinnat. Haluamme pelata kaksi ehjää ottelua ja saada niin hyvät tulokset kuin mahdollista. Tärkeää on myös, että yksilöt pääsevät mittaamaan tasoaan kovaa vastustajaa vastaan. Sitä kautta kaikki saavat omaan arkeensa informaatiota kehityskohteistaan. 

 

Suomi kohtaa Ruotsin tiistaina Nikkilän keskusurheilukentällä Sipoossa klo 18.30 ja torstaina Kalevan urheilupuistossa Keravalla klo 17.30. Molemmat ottelut näkyvät suorina myös Huu-tv:ssä.

 

- Toivottavasti saamme paljon yleisöä paikalle. Voimme taata, että luvassa on railakasta menoa. Näissä ikäluokkien ensimmäisissä maaotteluissa tapahtuu aina ja paljon, Eskola povaa.

 

Suomen kokoonpanon löydät täältä.