Takaisin
19.9.2019 klo 19.20

U16-pojat kärsivät niukan tappion Pohjois-Irlannille

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

U16-pojat (2004) kohtasivat Pohjois-Irlannin torstaina tuplamaaottelun toisessa osassa. Tiistaina tulos oli 1-1, tänään 3-2-vieraille.

Pohjois-Irlanti murtautui 16-alueelle vartin pelin kohdalla, eivätkä suomalaiset onnistuneet purussa. Matthew Carson sai pallon ja tykitti sen läheltä yläkulmaan. 

 

Jimi Tauriainen karkasi läpi reilun puolen tunnin kohdalla, mutta laukaus suuntautui hieman liian päin maalivahtia ja hän sai torjuttua tilanteen kulmapotkuksi.

 

Suomi teki tasoituksen heti toisen puoliajan alkajaisiksi. Santeri Kotilalle pelattiin pallo vauhtiin ja hyökkääjä murtautui röyhkeästi kahden pakin välistä boksiin ja laukoi pallon maaliin. 

 

Pohjois-Irlanti siirtyi uudelleen johtoon reilun tunnin pelin jälkeen. Carson sai pallon keskellä 16-viivalla ja sijoitti sen tarkasti oikeaan alakulmaan. Santeri Silander pelasi pallon hyvin boksiin 72. minuutilla ja löysi Tauriaisen. Pohjoisirlantilainen potkaisi häntä sääreen ja pallo vietiin pilkulle. Altti Hellemaa viimeisteli 2-2-tasoituksen varmalla kudilla oikeaan alakulmaan. 

 

Pohjois-Irlanti veti kuitenkin lopulta pidemmän korren. Keskitys lähti vasemmalta tuomarin antaman lisäajan toisella minuutilla ja Elliot Wood puski sen verkon perukoille maalin edestä.

 

- Fiilikset ovat kaksijakoiset. Olimme joukkueena pelillisesti parempia kuin tiistaina ja pelin hallinta oli meillä. On kuitenkin kirvelevää, että vastustaja teki yliajalla voittomaalin, päävalmentaja Samu Koski totesi.

 

Oman tekemisen kehittyminen viikon aikana oli Kosken suurin ilonaihe, mutta pettymystä tuloksesta oli vielä hetki taiston päättymisen jälkeen vaikea niellä. 

 

- Kyseessä on ensimmäinen maajoukkuevuosi tällä ikäluokalla ja nytkin oli mukana yhdeksän debytanttia. Saimme monesta paljon uutta informaatiota, eli miten he pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa. Pelaajatarkkailu on tärkeää, mutta haluamme aina pelata omalla pelitavallamme, edustaa Suomea parhaalla mahdollisella tavalla ja saada tulosta.

 

U16-pojat pelaavat seuraavan tuplamaaottelunsa jo 9. ja 12. lokakuuta. Vastustajaksi Lohjalle ja Hankoon saapuu kivikova Saksa.

 

- Kutsut tuohon tapahtumaan lähtevät jo ensi viikolla. Olemme pelanneet tänä vuonna seitsemän maaottelua ja kasassa on ollut käytännössä kolme eri ryhmää. Nyt mietimme ketkä pärjäisivät Saksaa vastaan ja ketä haluamme testata. Mietintämyssy päähän ja päätöksen tekoon.

 

Suomi-Pohjois-Irlanti 2-3 (0-1)

15’ 0-1 Matthew Carson

47’ 1-1 Santeri Kotila

65’ 1-2 Carson

74’ 2-2 Altti Hellemaa rp.

90’ 3-2 Elliot Wood

 

Suomen kokoonpano:

1 Aki Peltokorpi (C)

7 Jimi Tauriainen ->> 83. 11 Samuel Burton

8 Luka Hyryläinen ->> 68. 6 Leo Kyllönen 

13 Lukas Eloranta ->> 84. 5 Urho Huhtamäki

14 Rony Jansson ->> 83. 4 Joona Lohela

15 Altti Hellemaa

16 Santeri Silander ->> 83. 3 Narit Sarkkinen

17 Simon Uusitalo ->> 64. 2 Miska Ylitolva

18 Liam Möller ->> 68. 10 Isak Widjeskog

19 Endrit Rrustemi ->> 64. 9 Antti Kujala

20 Santeri Kotila

 

Vaihdossa:

12 Saku Kankaanpää