Takaisin
22.8.2019 klo 22.03

U16-pojat kaatoi Ruotsin murskalukemin

Jaa:

Katso video

U16-poikien maajoukkueen toinen kohtaaminen Ruotsin kanssa päättyi torstaina sinivalkoisiin riemujuhliin Suomen taottua taululle peräti lukemat 7-1 (1-0).

Suomi aloitti ottelun terävästi ja siirtyi johtoon Jesse Kilon osumalla jo kolmannella minuutilla. Avausjakson edetessä Ruotsi alkoi saada kuitenkin paremmin otetta pelistä ja Suomi joutui puolustuskannalle. Kilon maali jäi kuitenkin avausjakson ainoaksi.

- Alku oli meiltä tosi hyvä, mutta sitten oli vaikeampaa ja saimme lopulta olla tyytyväisiä, että pääsimme tauolle 1-0-johdossa, päävalmentaja Samu Koski kertasi.

Tauon jälkeen kentällä tuntui kuitenkin hetkittäin olevan vain yksi joukkue.

- Tuuli oli aika voimakas ja tiesimme saavamme sen taaksemme. Kun sitten heti toisen jakson alkuun tuli onnistumisia, niin tulos oli tämä. Hiukan kaksijakoinen ottelu oli, mutta kyllä tällaisen tuloksen jälkeen on oltava ehdottoman tyytyväinen.

Suomi latoi toisella jaksolla peräti kuusi maalia. Avausmaalin viimeistellyt Kilo kasvatti maalisaldonsa peräti viiteen osumaan ja kaksi maalia merkittiin vaihdosta kentällä tulleen Jimi Tauriaisen nimiin. Kuten lukematkin kertovat, mistään tuurivoitosta ei ollut kyse.

- Pojat tekivät töitä isolla sydämellä ja sitä kautta tuli onnistumisia. Tilanteenvaihdot oli meidän yksi iso teemamme täällä ja niissä onnistuttiin erittäin hyvin samoin kuin erikoistilanteissa, Koski kiitteli.

- Aika harvinaista herkkua tällainen tulos on Ruotsia vastaan Ruotsin maaperällä ja hienoa myös, että pystyimme voittamaan molemmat ottelut, Koski viittasi tiistain 4-2-voittoon.

Visbystä on nyt myös hyvä jatkaa seuraaviin haasteisiin. Syksyn aikana U16-pojat kohtaa vielä sekä Pohjois-Irlannin että Saksan kotimaan kamaralla.

- Tästä on totta kai hyvä jatkaa. Meillä alkaa olla hyvä runko koossa, mutta pelaajia varmasti kierrätetään paljon vielä syksyn otteluissa. Pelaajien katsastamista tämä edelleen myös pitkälti on ja sen takia tänäänkin teimme kahdeksan vaihtoa, jotta kaikki saavat näyttöpaikan.

Ruotsi – Suomi 1-7 (0-1)
3. 0-1 Jesse Kilo
48. 0-2 Kilo
52. 0-3 Kilo
54. 1-3 Carl Mauritzson
63. 1-4 Kilo
69. 1-5 Jimi Tauriainen
79. 1-6 Tauriainen
87. 1-7 Kilo

Suomen kokoonpano
12 Aki Peltokorpi Tervarit-j
2 Miska Ylitolva RoPS >> 82. 4 Elias Valli TPV
3 Simon Uusitalo FF Jaro >> 70. 6 Niilo Kujasalo HJK
9 Jesse Kilo KäPa
10 Isak Widjeskog FF Jaro >> 62. 8 Luka Hyryläinen HJK
13 Lukas Eloranta FC Inter >> 82. 5 Taavi Arminen HJK
14 Joona Lohela Tervarit-j
15 Altti Hellemaa KäPa >>  62.18 Onni Viljamaa KäPa
16 Leo Kyllönen Ilves >> 70. 11 Chris Ottia HJK 
17 Daniel Rökman PKKU >> 62. 19 Badreddine Bushara Ilves 
20 Otso Liimatta Tervarit-j >> 62. 7 Jimi Tauriainen HJK

Vaihdossa
1 Aleksi Partanen JJK