Takaisin
11.4.2018 klo 20.15

U16-pojat huhtikuun UEFA Development –turnaukseen

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U16-poikien maajoukkue pelaa huhtikuun lopulla Eerikkilässä neljän maan UEFA Development –turnauksen.

Helmikuussa viimeksi leireilleelle U16-poikien maajoukkueelle turnaus tarjoaa tämän vuoden ensimmäisen tilaisuuden mitata tekemistä kansainvälisissä otteluissa ja toimii samalla tärkeänä etappina matkalla kohti syksyllä alkavia EM-karsintoja. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola on nimennyt joukkueensa turnaukseen.

- Helmikuun leiri oli toki merkittävässä roolissa, kun valittiin nyt pelaajia, tosin mukana on myös muutamia ensikertalaisia, Lehtola kertoo.

Turnaus on samalla edelleen osaltaan katsastustapahtuma ja muodostaa yhdessä kesäkuun Baltic Cupin kanssa Lehtolan mukaan tavallaan yhtenäisen kokonaisuuden.

- Meillä on sikäli hyvä tilanne, että hyökkäykseen, keskikentän keskustaan ja laitapakeiksi on tarjolla aika hyvä määrä erityyppisiä, kiinnostavia pelaajia ja haluamme edelleen katsastaa laajaa kaartia. Moni pelaaja joka ei nyt ole mukana, tulee olemaan kesäkuussa Liettuassa. Uskoisin että ryhmästä vaihtuu ainakin kymmenen pelaajaa sitten Baltic Cupiin.

Jo perinteeksi muodostunut turnaus pelataan aivan huhtikuun lopulla ja Suomi saa viiden päivän aikana vastaansa Ukrainan, Kyproksen ja Unkarin.

- Upea kotiturnaus on edessä. Tiedän että Eerikkilässä on jo nyt tehty paljon töitä kenttien eteen ja toivotaan, että kelit nyt tulevina viikkoina suosivat ja pääsemme luonnonnurmelle pelaamaan, Lehtola toteaa.

- Vastustajat ovat kiinnostavia ja tarjolla on jälleen kerran hyvä kattaus. Meillä on ennakkoon kaikissa otteluissa hyvät mahdollisuudet, mutta hyvin pitää pelata jos aiomme ketä tahansa näistä maista vastaan saada tulosta.

Suomen ottelut:
26.4. Suomi – Ukraina 18.00 Eerikkilä Areena
28.4. Suomi – Kypros 14.30 Eerikkilä Areena
30.4. Unkari – Suomi 14.00 Eerikkilä Areena

Pelaajat turnaukseen:
Matias Niemelä FC Espoo
Lucas Bergström TPS
Juho Lehtiranta HJK
Jussi Niska RoPS
Juho Pietola Ilves (nimetty pelaajan Leo Ussher HJK tilalle)
Tony Miettinen KuPS
Veeti Mustonen OLS
Lassi Forss FC Kuusysi
Lauri Kesti HJS
Samuel Anini Jr PKKU
Santeri Mäkinen KPV
Adam Marhiev HJK (nimetty pelaajan Santeri Väänänen HJK tilalle)
Roope Kantola FC Inter
Juho Kilo KäPa
Doni Arifi FC Honka
Juho Ojanen FC Honka
Khamis Maki VPS-j
Naatan Skyttä Ilves
Nooa Laine JJK
Eetu Mömmö Ilves