Takaisin
2.10.2019 klo 19.20

U16-poikien maajoukkuetta Saksaa vastaan täydennettiin

Jaa:

Ⓒ Mauri Forsblom

U16-poikien maajoukkueella on edessä kova haaste lokakuun alkupuolella, kun vastaan asettuu kaksoismaaottelussa Saksa.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola nimesi maaotteluihin alunperin 17 pelaajan ryhmän, jota täydennettiin vielä yhdellä pelaajalla 1.10. Tämä pelaaja on KäPan Jesse Kilo (kuvassa), joka kuului myös vuotta vanhempien EM-karsintajoukkueeseen. U17-pojat voittivat lohkonsa ja etenivät kevään jatkopeleihin.

 

Mahdollisuudesta ottaa Kilo mukaan myös Saksa-otteluihin keskusteltiin jo ennen karsintoja ja lopullinen päätös tehtiin niiden jälkeen. Päätös tehtiin yhdessä pelaajan, hänen perheensä ja seuransa kanssa. 

 

- Emme olisi missään nimessä tehneet tällaista päätöstä, mikäli joku osapuolista perhe, seura tai koulu, ei olisi siitä pitänyt. Jesse pärjää hyvin koulussa ja hänen koulunsa Pohjois-Haagan yhteiskoulu (PHYK) on kilpaurheilulle myätämielinen, Lehtola avaa.

 

- Vaihtoehtoja oli lähtökohtaisesti erilaisia ja nyt teimme niin, että Jesse jätti vuonna 2004 syntyneiden maaottelut Pohjois-Irlantia vastaan väliin. Jos hän olisi pelannut vuonna 2003 syntyneiden karsinnoissa paljon, niin hän ei olisi tullut mukaan Saksaa vastaan. Hän pelasi kahdessa ensimmäisessä pelissä vaihdosta, eikä ollenkaan viimeisessä. 

 

- Jesse itse halusi ehdottomasti tulla mukaan. Se, että joku pelaa näin lyhyessä ajassa kahden eri ikäluokan mukana, on poikkeuksellista. Mutta tämä on käyty tarkkaan läpi asianosaisten kanssa ja Jessellä itsellään on kova halu pelata Saksaa vastaan.

 

Lehtola ottaa Kilon erittäin mielellään mukaan myös siitä syystä, että hän pystyy pelaamaan sekä keskikentällä että hyökkäyksessä. Näin ollen hän on erityisen hyvä lisä joukkueeseen.  

 

Suomi kohtaa Saksan keskiviikkona 9. lokakuuta Lohjalla ja toistamiseen kolme päivää myöhemmin Hangossa. Molemmat pelit näkyvät tutusti myös Huu-tv:stä.

 

Ottelut: 
9.10. 17.00 Suomi – Saksa Harjun Urheilukenttä, Lohja
12.10. 14.00 Suomi – Saksa Rukki Arena, Hanko

Soomen pelaajat: 
Aleksi Partanen JJK
Aki Peltokorpi Tervarit-j
Miska Ylitolva RoPS
Rony Jansson HJK
Joona Lohela Tervarit-j
Taavi Arminen HJK
Lukas Eloranta FC Inter
Chris Ottia HJK
Jimi Tauriainen HJK
Daniel Rökman PKKU
Luka Hyryläinen HJK
Niilo Kujasalo HJK
Altti Hellemaa KäPa
Onni Viljamaa KäPa
Jesse Kilo KäPa
Eero Lamberg HJK
Badreddine Bushara Ilves
Isak Widjeskog FF Jaro

Uutista päivitetty Jesse Kilon osalta 2.10.2019.