Takaisin
1.10.2020 klo 22.37

U16-poikien antoisa maajoukkueleiri Kuortaneella päätökseen

Jaa:

Ⓒ SPL

U16-poikien maajoukkue leireili toistamiseen vajaan kuukauden sisällä, mutta leiripaikkana oli tällä kertaa Kuortaneen Urheiluopisto Eerikkilän sijasta.

Ryhmässä oli mukana osin eri pelaajia kuin syyskuun Eerikkilän leirillä ja Kuortane kokemuksena uusi.

- Ensi kertaa täällä ja mukana oli pelaajia Espoosta Rovaniemelle. Samoja asioita toki kävimme läpi kuin edellisellä leirillä eli joukkueen pelitapaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin sekä toimintaa maajoukkueessa yleensä, päävalmentaja Kai Nyyssönen kertasi.

- Kuortaneella oli hyvät olosuhteet ja tosi hyvä palvelualttius toivomustemme osalta. Iso kiitos onnistuneesta leiristä kuuluu myös sinne.

Kokonaisuutena leiri jätti Nyyssösen mukaan erittäin hyvän maun. Ohjelma oli tiivis, mutta siitä saatiin myös irti paljon.

- Intensiiviset neljä päivää vedettiin ja poikien tekeminen oli ihan ensiluokkaista, Nyyssönen kiitteli.

- Nämä ovat tosi fiksuja poikia kaikki. Sen näki hyvin vaikka siitä, kun pelaajat itse analysoivat vastustajia ja tekivät valmiita videoklippejä, säesti leirin toinen valmentaja Juha-Pekka Niskanen.

Kaksi kovaa ottelua

Eerikkilän leirillä U16-pojat pelasi yhden ottelun, mutta Kuortaneen leirillä otteluita oli ohjelmassa kaksi. Joukkue kokoontui maanantaina ja jo tiistai-iltana vastassa oli SJK:n B-junioreiden joukkue OmaSp Stadionilla. 

Tuloksena oli 3-1-voitto ja maalintekijöinä kunnostautuivat Lauri Ketola, Topias Helle sekä Roni Hudd.

- Ennen ottelua kävimme läpi ennen kaikkea korkeaa prässiä ja haimme riistoja ylhäällä. Tätä pelaajat toteuttivat todella hyvin ja kaikkiaan pelin intensiteetti oli hyvä. Varmasti oli myös hieno kokemus pelata hienolla stadionilla iltavaloissa, Nyyssönen arvioi.

Keskiviikkona enemmän tiistaina pelanneet hiukan palauttelivat ja muut keskittyivät pallonhallintaan ja murtautumiseen harjoituksissa. Iltapäivällä katseet kääntyivät sitten erikoistilanteisiin ja torstaina pelattuun leirin toiseen otteluun, jossa vastaan asettui VPS:n B-juniorien joukkue Kuortaneella.

Hyvässä kunnossa ollut luonnonnurmi tarjosi hiukan erilaiset puitteet kuin tiistain ottelu, mutta voitto tästäkin kamppailusta irtosi Lauritapio Tiaisen viimeisteltyä ottelun ainoan maalin rangaistuspotkusta.

- Vähän erilainen alusta ja sen myötä vähän erilainen peli. Vähän hitaiksi syötöt tahtoivat välillä jäädä, vaikka nurmi oli oikein hyvä, Nyyssönen totesi.

- Kaikkineen saimme kaksi riittävän kovaa ottelua. Molemmat pelit olivat hyvätasoisia ja täytyy antaa iso kiitos sekä SJK:lle että VPS:lla – tosi loistavat tapahtumat saatiin rakennettua.

Kohti tulevaa

Ikäluokan toiminta jatkuu tämän vuoden puolella vielä aluetoiminnan parissa ja huipentuu joulukuun alussa Eerikkilässä pelattavaan Alueturnaukseen. Ensi vuoden puolella joukkue siirtyy sitten Nyyssösen huomasta Erkka V. Lehtolan hoteisiin.

- Nyt mukana on ollut 42 pelaajaa ja viisi maalivahtia ja paljon on nähty alueleirejä sen lisäksi, joten aika hyvä tuntuma ikäluokkaan on. Toivotaan, että loppuvuoden ohjelma saadaan vietyä läpi suunnitellusti, Nyyssönen toteaa.

Tuleva luotsi Lehtola oli jo nyt leirillä seuraamassa otteita ja syksyn leireillä valmentajana ollut Niskanen puolestaan tarjoaa selkeän linkin jatkoon, sillä hän siirtyy joukkueen mukana eteenpäin ja Lehtolan valmennusryhmään. Tässä mielessä kaksi leiriä olivat Niskaselle arvokkaita.

- Sen on näillä leireillä nähnyt. että potentiaalisia pelaajia on paljon ja jokainen on paikkansa leireillä varmasti ansainnut. Itselleni iso anti oli se, että näin pelaajia, joita en ole osin aiemmin juuri tai lainkaan nähnyt ja pääsin tutustumaan pelaajiin. Tämä nelipäiväinen antoi siinä mielessä tosi paljon, Niskanen sanoi.

Niskasen mukaan tulevaan on hyvä katsoa luottavaisena, sillä motivaatio pelaajilla on todella korkealla.

- Keskusteluissa pelaajien kanssa tuli selvästi esille, että oli jo odotettu sitä, milloin taas päästään maajoukkuetapahtumiin. Se tuli selkeästi esille ja nyt torstaina kaikki lähtivät hymyssä suin kotiin.

- Eikä yhtään peruutusta tai yhtään loukkaantumista tullut. Se kertoo paljon, Nyyssönen lisää.