Takaisin
8.12.2018 klo 16.12

U16-poikien alueturnaus takana - seuraava leiri helmikuussa

Jaa:

U16-poikien (2003) alueturnaus pelattiin Eerikkilässä neljän joukkueen ja 80 pelaajan voimin 6.-8. joulukuuta.

Lauantaina Eerikkilässä päättyneen turnauksen voitti Etelän joukkue 11 pisteellä. Toiseksi sijoittui Länsi (9 pistettä), kolmanneksi Pohjoinen/Pohjanmaa (8 pistettä) ja neljänneksi Itä/Etelä (5 pistettä).

Turnauksessa joukkueet kohtasivat kaikki toisensa kerran kolmen päivän aikana. Pelien molemmista puoliajoista oli mahdollista saada kolme pistettä.

Sen lisäksi ohjelmisto sisälsi palavereita sekä infotilaisuuksia joukkueittain ja kaikkien kesken.

Turnaus toimi tärkeänä pelaajatarkkailutapahtumana. Alue- ja maajoukkuevalmentajat saivat paljon tärkeää infoa pelaajista kolmen päivän aikana.

U16-alueturnaus oli järjestyksessään viides. Lännen joukkueen valmennukseen kuulunut Teemu Eskola piti tämän vuoden leiriä tasoltaan yhtenä parhaista. Tapahtumaan osallistui 80 pelaajaa ympäri Suomen.

- Pelaajien yleistaso oli suhteellisen hyvä, mikä teki peleistäkin tosi vaativia. Nämä pelit ovat lähimpänä maaottelua niistä, mitä pystymme tarjoamaan, Eskola sanoi.

- Tietysti kun taso on korkea, se antaa tosi paljon informaatiota pelaajatarkkailuun. Sellaiset pelaajat, jotka ovat vähän hitaammassa tempossa tosi hyviä, saattavat hukkua siihen totaalisesti. Toiset sitten pystyvät mukautumaan paremmin niihin vaatimuksiin ja osoittavat, että ovat lähempänä kansainvälistä tasoa.

Eskolan mielestä oli ilahduttavaa havaita pelaajien keskuudesta selviä onnistujia sekä uusia nousijoita. Turnauksen tähdistökentälliseen valittiin myös pelaajia, joilla ei ole vielä tilillään maaotteluita.

2003-syntyneiden ikäluokka on pelannut nyt seitsemän maaottelua, joissa on käytetty yli 30 pelaajaa.

Alueleirillä nuorille avautuu eteen joka kerta tiivis informaatiopaketti, jossa pelataan kovalla tahdilla.

- Turnauksen tärkein anti on se, miten pelaajat ja heidän valmentajansa käsittelevät tämän kokemuksen ja informaation. Mitkä ovat vahvuudet, mitkä kehityskohdat? Entä miten ne vaikuttavat pelaajan arkeen? Eskola alleviivasi.

Vielä viimeisenä päivänä, lauantaina, turnauksen voitto oli auki. Turnauksen järjestelyistä vastanneen Eskolan mukaan valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä päätöspäivänkin tasoon, kun jokainen joukkue heittäytyi täysillä pelaamaan turnausvoitosta.

- Pelaajat halusivat kiihkeästi voittaa pelejä ja turnauksen, mikä näkyi siinä, että he vetivät itsensä ihan äärirajoille, mikä oli hienoa pelaajatarkkailunkin kannalta, ensi vuonna U17-poikien maajoukkueen valmennuksessa yhdessä Erkka V. Lehtolan kanssa toimiva Eskola kehui.

- Saamme olla tyytyväisiä. Tästä on hyvä lähteä kohti U17-maajoukkuevuotta ja syksyn EM-karsintoja. Täällä onnistuneita pelaajia on varmasti paljon mukana helmikuun maajoukkueleirillä, mutta kahdessakin kuukaudessa ehtii tapahtua paljon asioita.

Ikäluokan seuraava tapahtuma on parin kuukauden päästä. Helmikuussa Eerikkilässä pidettävälle kolmen päivän leirille voi päästä Eskolan mukaan siitäkin huolimatta, ettei onnistunut täydellisesti alueleirillä. Sen lisäksi valmentajat seuraavat tarkasti varsinkin B-junioreiden SM-karsintaa mutta myös harjoitusotteluita.

Seuraavat maaottelut 2003-ikäluokka pelaa UEFA Development-turnauksessa huhtikuussa Eerikkilässä. Silloin Suomi pääsee testaamaan tasonsa Chileä, Etelä-Koreaa ja Sveitsiä vastaan.

Alueturnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Oulun Luistinseuran Lasse Ikonen, joka piti Eskolan tavoin tapahtumaa onnistuneena.

- Turnauksessa oli hyvä taso ja tempo. Pelit paranivat omalta ja joukkueen osalta koko ajan parempaan suuntaan. Harmi, että viimeisenä päivänä ei otettu voittoa, mutta silti tekeminen oli hyvää koko leirin ajan, Ikonen sanoi.

Turnauksen yleinen taso sai Ikoselta kiitosta.

- Kaikki vetivät tosi hyvällä intensiteetillä koko viikon ajan. Kaikki taustat ja pelaajat voivat olla tyytyväisiä.

Turnauksessa palkitut:

Turnauksen paras pelaaja: Lasse Ikonen, OLS
Turnauksen paras maalintekijä: Kai Meriluoto, HJK, kolme maalia

Tähdistö:
Maalivahti: Topi Säilynoja SJK
Vasen puolustaja: Nikolas Talo TPS
Toppari: Elias Salminen KuPS
Toppari: Miika Koskela OLS
Oikea puolustaja: Nestori Kekonen OLS
Vasen laita: Henri Salomaa HJK
Keskikentän keskusta: Denis Cukici HJK
Keskikentän keskusta: Lasse Ikonen OLS
Oikea laita: Casper Terho HJK
Hyökkääjä: Kirill Bullat RoPS
Hyökkääjä: Kai Meriluoto HJK