Takaisin
18.2.2021 klo 22.24

U16- ja U19-tytöt haastoivat Kansallisen Liigan joukkueet

Jaa:

Suomen saalis Eerikkilän illasta oli voitto sekä tappio.

U16-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) aloitti vuoden 2021 komealla 4–2-voitolla HPS:sta. Päävalmentaja Marko Saloranta oli tyytyväinen omiensa esitykseen etenkin siitä syystä, että joukkue oli ehtinyt harjoitella yhdessä vain keskiviikkona sekä aiemmin torstaina.

– Saimme siirrettyä tosi paljon läpikäymiämme juttuja peliin, ja pystyimme korjaamaan asioita matsin aikana. Se oli hienoa nähdä. Esitys oli meiltä tosi uskottava – näin nuorelta joukkueelta oikein ehjä kokonaisuus, Saloranta iloitsee.

HPS karkasi toisen jakson alkuhetkillä 0–1-johtoon. Helsinkiläisillä oli mahdollisuuksia myös lisämaaleihin, mutta Suomi selvisi vaarallisista tilanteista ja pääsi peliin mukaan. Seuraavista osumista vastasikin Suomi.

– Joukkue esitti luonnetta takaiskumaalin jälkeen. Nousimme tasoihin Hilla Romppasen maalilla ja menimme melkein heti perään johtoon Julia Schalinin osumalla.

HPS nousi rinnalle kulmapotkusta, mutta Suomi onnistui kääntämään ottelun edukseen Elli Seiron ja Aino Frimanin maaleilla. Osa Suomen pelaajista pelasi 30 minuuttia ja osa 45 – ainoan 90-minuuttisen kellotti vahvan ottelun pelannut Matilda Sarlin.

– Moni pelaaja näytti, että pärjää hyvin Kansallisen Liigan joukkuetta vastaan. Maalivahtimme tekivät hyviä pelastuksia ja avasivat peliä monipuolisesti.

U19-tytöt (2002 ja myöhemmin syntyneet) kärsi aiemmin illalla 1–3-tappion KuPS:lle. Ottelussa haluttiin antaa kullekin pelaajalle kunnon näyttöpaikka ennen EM-karsintoja, joten peliaika oli poikkeuksellisesti 120 minuuttia (4x30 min). Kaksi ensimmäistä jaksoa päättyivät maalittomana, kolmas 0–2 ja viimeinen 1–1. Suomen ainokaisesta vastasi Sophie Maidell.

Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas toteaa, että viime kauden pronssijoukkue KuPS oli odotetun vahva vastustaja. Pitkäkankaan mukaan ottelu oli varsin vauhdikas, ja kumpikin joukkue prässäsi korkealta ison osan ojasta.

– Ensimmäiset 50 minuuttia oli meiltä melko hyvää pelaamista, vaikka KuPS saikin luotua muutaman laadukkaan maalipaikan. Kun päästimme ensimmäisen maalin, pelaamisemme hieman hajosi, mutta saimme loppua kohden parannettua ja teimme hienon maalin yläalueen riistosta, Pitkäkangas kertoo.

Pitkäkangas sanoo, että Suomi onnistui useassa tavoitteessaan. Kun joukkue onnistui löytämään reitin painottomalle puolelle rakenteluvaiheessa, pääsi se etenemään tehokkaasti.

– Parannettavaa toki jäi esimerkiksi etenemisrytmin paremmassa tunnistamisessa. On tärkeää, että löydämme hetket, jolloin haluamme edetä nopeasti suoraan kymppialueelle ja milloin taas käytämme pelintekoaluetta. Lähdemme parantamaan kehityskohteita niin, että olemme valmiita karsintaan mennessä.

U16-tyttöjen joukkue:
Noa Nastase (mv) FC Honka
Veera Tammi (mv) TiPS
Pihla Niinistö (mv) HJK
Matilda Sarlin Ilves
Sara Sillanpää HJK
Helmi Raijas Valtti
Nelli Kalske EPS
Aura Nyholm HJK
Helmi Perkaus MuSa
Sara Arimo FC Honka
Amanda Räisänen HJK
Cecilia Ek JyPK
Jenni Järventaus Ilves
Anni Ylä-Mononen HJK
Sonja Laukala EPS
Julia Schalin FC Honka
Ilona Walta HJK
Elli Seiro FC Honka
Lotta Kalske EPS
Elli Mäkipelkola SeMi
Hilla Romppanen PKKU
Milla Räisänen HJK
Aino Friman HJK
Elina Peltokangas Valtti
Saga Kaikkonen KuPS
Maisa Ikäheimonen TPS

U19-tyttöjen joukkue:
Meri Hämäläinen (mv) TPS
Ella Kelloniemi (mv) HJK
Daniela Sandås FC Honka
Suvihelmi Oksanen TiPS
Laura Hillberg HJK
Tea Heininen HFA
Liina Nora TiPS
Inka Hiltunen PK-35 Helsinki
Noora Hämäläinen Ilves
Ella Burton HJK
Minttu Ylikraka HFA
Veera Hellman HJK
Jenni Huttunen TiPS
Aada Nurmi HFA
Jasmin Ylikraka P-Iirot
Silja Jaatinen HJK
Riikka Lilja JyPK
Anni Hartikainen KuPS
Annika Huhta HJK
Wilma Forsblom PK-35 Vantaa
Lotta Lähteenmäki Ilves
Sophie Maidell PK-35 Vantaa
Ria Karjalainen HJK
Josefina Ndombele HJK
Aurora Harila ONS