Takaisin
24.11.2019 klo 20.38

U15-pojat taipui Portugalille sunnuntaina

Jaa:

Ⓒ SPL

U15-poikien maajoukkueen toinen ottelu UEFA Development -turnauksessa päättyi sunnuntaina 0-3 (0-1) -tappioon Portugalille.

Ottelun avausjaksolla Portugali oli pallonhallinallisesti hivenen niskan päällä, mutta vaarallisia paikkoja Kalle Kuisman vartioimalla Suomen maalilla ei juurikaan nähty. Kerran Portugali pääsi kuitenkin iskemään, kun kulmapotkutilanteessa taka-alueella portugalilaispelaajat jäivät turhan vapaiksi ja pääsi iskemään johtomaalin.

- Ei siinä juuri enempiä paikkoja ollut. Meillä oli muutama sellainen tilanne, joista olisi hyvä paikka voinut syntyä, mutta tällä kertaa ei, päävalmentaja Samu Koski kertasi.

Tauolla Suomi teki muutaman vaihdon ja lähti ajamaan Portugalin etumatkaa kiinni. Suomi saikin pelin paremmin hallintaansa, mutta Portugalikin sai omat tilaisuutensa Suomen hakiessa osumia pienellä riskilläkin. Portugali myös käytti paikkansa ja numerot olivat lopulta melkoisen selvät.

- Aika isot numerot tulivat lopulta, toki Portugalilla oli enemmän paikkoja ja pallonhallintaa. Tämä oli meille hyvää oppia, mutta täytyy myöntää, että oikea joukkue voitti, Koski sanoi.

Suomi kierrätti avauskokoonpanoaan vahvasti sitten torstain Espanja-ottelun.

- Nyt on kaikki 20 pelaajaa nähty avauksessa pelaamassa. Hyvin on samalla nähty missä me menemme suhteessa kansainväliseen huippujalkapalloon ja pelaajat toisaalta myös itse nähneet missä ovat ja missä on vielä parannettavaa.

Turnaus oli jo ennakkoon erittäin kovatasoinen ja sellaiseksi se on myös osoittautunut. Suomi on pannut hyvin kampoihin sekä Espanjalle että Portugalille ja viimeisenä haasteena edessä on Italia tiistaina.

- Kaksi kovaa vastustajaa on kohdattu, mutta viimeinen ottelu on varmasti kaikkein kovin. Italia on voittanut molemmat pelinsä ja Portugalin jopa murskalukemin, Koski totesi.

- Lähdemme toki tiistaina tekemään parhaamme, kehittämään omaa pelaamistamme ja hakemaan hyvää tulosta. Tässä on nyt vain yksi välipäivä eli paljon aikaa menee varmaan videoiden parissa ja toisaalta hyvän hengen ja ilmapiirin ylläpitämisessä tiistaita ajatellen.

Portugali – Suomi 3-0 (1-0)

Suomen kokoonpano
12 Kalle Kuisma GrIFK
4 Lucas Von Hellens SL Benfica >> 41. 5 Ville Vuorinen FC Espoo
8 Daniel Armstrong Ilves (C) >> 41. 6 Aaro Toivonen FC Espoo
13 Dario Naamo FC Honka
14 Eero Uusitalo TPS
15 Lauri Laine FC Honka >> 56. 7 Juho Talvitie Ilves
16 Gabriel Europaeus FC Honka >> 76. 10 Otto Hannula VJS
17 Tomas Galvez Watford FC >> 41. 2 Valentin Purosalo FC Inter
18 Danila Bulgakov TP-47 >> 66. 11 Joose Rahja VJS
19 Roni Hudd VPS >> 56. 9 Yllson Lika HJK
20 Jasper Jalonen TPS

Vaihdossa
1 Jaaso Jantunen HJK

Ei kokoonpanossa
3 Aaro Tiihonen RoPS