Takaisin
3.4.2018 klo 22.14

U15-pojat nimetty Slovakian turnaukseen

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U15-poikien maajoukkuetoiminta virallisten maaotteluiden osalta alkaa huhtikuussa Slovakiassa pelattavan neljän maan turnauksen myötä.

Suomen joukkue matkaa turnaukseen huhtikuun puolivälissä ja edessä on tiukka rupeama, sillä neljän päivän aikana ohjelmassa on kolme ottelua. Turnaukseen osallistuvat isäntämaa Slovakian ja Suomen lisäksi Unkari ja Puola.

- On ehdottoman hieno asia, että pääsemme heti alkuun pelaamaan kolme peliä ja kolmea eri maata vastaan. Se antaa mahdollisuuden saada enemmän tuntumaa ryhmään ja paremmin informaatiota kuin tavallisesti tässä kohtaa pelattu kaksoismaaottelu, päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo.

- Ikäluokassa on paljon kiinnostavia pelaajia ja Slovakian turnauksessa luodaan ensimmäiset vuorovaikutussuhteet pelaajien ja valmennuksen kesken.

Lehtola on nimennyt ensimmäisiin uuden ikäluokan (2003) U15-maaotteluihin 20 pelaajan ryhmän. Hän painottaa, että tyypilliseen tapaan pelaajavalinnat tässä vaiheessa eivät ole helppoja ja maajoukkueeseen tyrkyllä on tukku pelaajia, joille kutsu ei tällä kertaa käynyt.

- Ei voi sanoa, että tämä on "vain" yksi tapahtuma, mutta ei tätä pidä ylikorostaakaan pelaajia ajatellen. Totta kai helmikuun maajoukkueleiri vaikutti paljon valintoihin ja sitten sekä aluevalmentajat että minä itse olemme seuranneet otteluita paljon sen jälkeen. Nyt on valittu nämä pelaajat, jatkossa ovi on toki avoinna myös monelle muulle.

Ensimmäiset maaottelut ovat aina erityistapauksia ja tämä pitää Lehtolan mukaan huomioida.

- 2001-ikäluokan kanssa kävimme pitkän yhteisen tien ja tässä on itselläkin sikäli vähän miettimisen paikka, että ihan samaa ei voi jatkaa uuden ikäluokan kanssa. Ensimmäiset maaottelut, vähän jännitystä, kaikki on uutta ja ihmeellistä - tässä kohtaa pitää vielä vähän yksinkertaistaa ja siitä sitten edetä vähitellen.

Ottelut (paikallista aikaa):
Ti 17.4. klo 11.00 Unkari – Suomi Modranka
Ke 18.4. klo 15.00 Suomi – Puola Pusté Úľany
Pe 20.4. klo 11.00 Slovakia – Suomi NTC Senec

Pelaajat turnaukseen (suluissa aiemmat seurat):
Mathias Ahlblad FC Espoo (HIFK, HJK, VJS)
Kirill Bullat RoPS (FC Kontu, TP-47)
Denis Cukici HJK (KoiPS)
Lasse Ikonen OLS
Miika Koskela OLS (Ajax-Sarkkiranta, ORPa, OTP)
Marius Könkkölä HJK (Kulps, SAPA, KäPa)
Kai Meriluoto HJK (KyIF)
Tegra Mukuna FC Inter (TuNL)
Onnipekka Pajula TPS (RP-67, FC RP)
Emmanuel Patut JJK (Nousu)
Nico Rajala SJK (Virkiä, FC Seinäjoki)
Hemmo Riihimäki KuPS
Niilo Saarikivi FC Honka (FC Wild)
Elias Salminen KuPS
Deni Silverio HJK (FC Kontu)
Max Silvonen HJK
Maksim Stjopin Ilves (TPV, TaFA)
Nikolas Talo TPS (KaaNa, KaaPo)
Kalle Wallius HJK (HPS)
Leo Walta HJK (PPS)