Takaisin
10.5.2019 klo 18.10

U15-pojat nimetty neljän maan turnaukseen Eerikkilään

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

U15-pojat (2004) pelaavat ensimmäiset maaottelunsa, kun Puola, Slovakia ja Unkari saapuvat kansainväliseen turnaukseen Eerikkilään toukokuun lopulla.

U15-pojat leireilivät helmikuun alussa, mutta ensimmäiset maaottelunsa ikäluokka pelaa toukokuun lopulla. Nyt julkaistavaan joukkueeseen annettiin viimeiset näytöt keskiviikkona, kun Eerikkilässä pelattiin viiden joukkueen minialueturnaus.

 

Päävalmentaja Erkka V. Lehtolan mukaan joukkueen valinta oli ”erittäin vaikea tehtävä”. 

 

- Konkreettinen esimerkki on, että ikäluokasta löytyy yli puolen tusinaa varteenotettavaa vaihtoehtoa topparin paikalle. Heitä on valittu joukkueeseen nyt niin, että joku tulee pelaamaan myös laitapuolustajana, Lehtola toteaa.

 

Toinen iso pohdiskelu tehtiin maalivahtien kesken. Kumpikaan, Roope Vuori tai Aleksi Partanen, eivät olleet mukana helmikuun leirillä.

 

- Se kertoo tasaisuudesta maalivahtien kesken, maalivahtivalmentaja Ville Anttonen on käynyt paljon keskusteluja maalivahtivalmennustiimimme kanssa. 

 

- Valinnat olivat kaikkea muuta kuin helppoja, mutta korostan, että ikäluokalla on tänä vuonna yhdeksän maaottelua, neljässä tapahtumassa. On varmaa, että kun pääsemme lokakuun Saksa-peleihin, niin olemme jo paljon paremmin kartalla.

 

Ennen Suomessa 9. ja 12.10. pelattavia Saksa-otteluita on ohjelmassa toukokuun turnauksen lisäksi tuplamaaottelu Ruotsia (elokuussa) ja Pohjois-Irlantia (syyskuussa) vastaan. Heinäkuussa on lisäksi UEFA A-valmentajakoulutuskurssin malliryhmäleiri ja seurajoukkueiden Kai Pahlman -turnaus elokuun alussa.

 

Vuonna 2004 syntyneet osallistuvat EM-karsintoihin ensimmäistä kertaa syksyllä 2020.

 

Suomi avaa Eerikkilän neljän maan turnauksen tiistaina 28.5. Puolaa vastaan. Slovakia kohdataan keskiviikkona ja Unkari perjantaina.

 

- Maat ovat meille tuttuja, mutta vain edellisten ikäluokkien perusteella. Vuosi sitten Unkari oli jo pelannut maaottelun ennen kevään turnausta, mutta muut eivät. Alamme tutustua asiaan nyt tarkemmin, mutta tässä turnauksessa korostuu oma tekeminen. Toki sama koskee pitkälle koko ensimmäistä vuonna. 

 

- Tietysti neljän maan turnauksessa saadaan ensimmäisen pelipäivän jälkeen paljon informaatiota muistakin. 

 

Ensimmäiset maaottelut pelataan kussakin ikäluokassa vain kerran, joten edessä on jännittävä paikka monelle. 

 

- Valmennusryhmämme yksi tärkeistä tehtävistä on luoda rento ja hyvä ilmapiiri. Emme halua missään nimessä lisätä jännitystä ja on selvää, että virheitä sattuu. Kaikkien pitää olla kärsivällisiä, matka on alussa.

 

- Haluamme myös nähdä pelirohkeutta, että pelaajat uskaltavat olla niin hyviä kuin ovat. Koko viikko käytetään ilman muuta hyväksi niin, että haluamme saada pelitapamme ytimen kaikille selväksi ja kehityttyä edelleen. Meillä on paikalla melko suuri taustaryhmä, joten turnauksen aikana pidetään muun muassa pienryhmäpalavereita. 

 

Lehtolan leirin taustaryhmään kuuluvat maajoukkuevalmennuksen lisäksi talenttivalmentajat Joni Ruuskanen ja Miikka Ilo. Suomen ottelut näkyvät suorina Huu-tv:ssä.

 

Tiistai 28.5. 

Klo 14.00 Suomi - Puola Eerikkilä Arena

Klo 18.00 Slovakia - Unkari Eerikkilä Arena

 

Keskiviikko  29.5. 

Klo 14.00 Unkari - Puola Eerikkilä Arena 

Klo 18.00 Suomi - Slovakia Eerikkilä Arena

 

Perjantai 31.5. 

Klo 11.00 Puola - Slovakia Eerikkilä Arena

Klo 15.00 Unkari - Suomi Eerikkilä Arena

 

 

Suomen joukkue (suluissa pelaajan aiemmat seurat):

Roope Vuori FC Inter (TPS, TuNL)

Aleksi Partanen  JJK (Huima)

Miska Ylitolva RoPS (FC SCJ)

Elias Valli TPV (PP-70)

Joona Lohela Tervarit-j (Ajax Sarkkiranta, HauPa, FC SCJ)

Simon Uusitalo FF Jaro (TUS)

Taavi Arminen HJK (VJS)

Niilo Kujasalo HJK (KäPa)

Chris Ottia HJK (FC Honka, GBK)

Jimi Tauriainen HJK (FC Wild) (kuvassa)

Samir Kantelinen KäPa (KoiPS, I-HK)

Leo Kyllönen  Ilves

Luka Hyryläinen HJK (LPS)

Otso Liimatta Tervarit-j (Ajax Sarkkiranta)

Olli Mäkelä Kumu JT (FC KTP)

Kaapo Kotila SJK-j (YPA, GBK, TU)

Aleksi Heino FC Inter (TPS, TuNL)

Jesse Kilo KäPa (HJK, IF Gnistan, SaPa)

Badreddine Bushara Ilves (TaFa, TPV)

Isak Vidjeskog FF Jaro (TUS)