Takaisin
29.11.2017 klo 22.07

Tyttöjen Nuorten akatemialeiri joulukuussa Eerikkilässä

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Tyttöjen Nuorten akatemialeiri järjestetään Eerikkilässä 12. – 13. joulukuuta.

Tyttöjen Nuorten akatemiatoimintaan on osallistunut tänä vuonna 1999 ja 2000 syntyneitä pelaajia, mutta joulukuun leirillä kokoonpanossa on hiukan muutoksia.

- Tämä on 1999 syntyneille viimeinen vuosi akatemiatoimintaa ja kun heistä muutama on nyt loukkaantuneena, niin mukaan on nostettu 2001 syntyneitä, jotka olemme valinneet yhdessä Marko Salorannan kanssa, akatemiatoiminnasta vastaava ja leirin päävalmentajana toimiva Pekko Söderström kertoo.

- Sikälikin on hiukan muutosta, että tähän on yhdistetty myös maalivahtileiri, jonne Tommi Laitila puolestaan on valinnut osallistujia.

Söderströmin mukaan leirin päämäärät ovat selkeät ja liittyvät nimenomaan akatemian perusajatukseen.

- Tavoitteena on pelaajien arjen tukeminen ja eväiden antaminen harjoitteluun. Kaikki leirille tulevat pelaajat ovat olleet nyt loppuvuodesta maajoukkueleireillä ja käymme fyysisten testien tuloksia läpi ja sitä kautta sitten annetaan myös vinkkejä arkeen.

- Tarkoitus on että pelaajat itse asettavat tavoitteita ja niiden mukaan sitten harjoitellaan. Edellinen akatemialeiri oli kesällä ja silloin pelaajat asettivat tavoitteita, joihin he pyrkivät jouluun mennessä ja nyt katsotaan miten nämä ovat täyttyneet, Söderström sanoo.

Söderström korostaa, että Nuorten akatemialeiri poikkeaa melkoisesti maajoukkueleireistä.

- Täällä pelipaikkakohtainen ja yksilöllinen kehitys on keskiössä. Maajoukkueissa itse joukkue on luonnollisesti aina tärkeässä roolissa, mutta siihen emme keskity tällä leirillä oikeastaan lainkaan.

Pelaajat leirille
Milla-Maj Majasaari TPS
Kiira Kaivola TPV
Riina Isokääntä TiPS
Emma Immonen PK-35 Vantaa
Anna Koivunen TPS
Aino-Kaisa Kainulainen JyPK
Fanni Pietikäinen ONS
Eerika Hämäläinen PU-62
Emmaliina Tulkki Linköpings FC
Jutta Rantala TPS
Roosa Tuominen Ilves
Saara Lappalainen FC Honka
Sanni Ojanen Ilves
Satu Rousti ONS
Tuuli Enkkilä Ilves
Katariina Kosola HJS

Leiriltä poisjääneet pelaajat
Emma Peuhkurinen ONS
Jenni Kantanen TPV