Takaisin
4.12.2018 klo 08.14

Tyttöjen maalivahtileiri Eerikkilässä joulukuussa

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Yhdeksän tyttömaalivahtia kokoontuu Eerikkilään leirille 11.-12. joulukuuta.

Joulukuun tapahtuma oli alunperin tarkoitettu vuonna 2001 ja 2002 syntyneille akatemiapelaajille, eli myös kenttäpelaajille. Ikäluokilla on kuitenkin ollut kiireinen syksy, joten katsottiin parhaaksi, että pelaajat keskittyvät nyt lepoon ja koulunkäyntiin. Tilalle järjestettävälle maalivahtileirille kutsuttiin veskareita myös vuonna 1999 ja 2000 syntyneiden ikäluokista.

 

Kevään EM-jatkokarsintoihin valmistautuvan U19-maajoukkueen maalivahdilla Katriina Talaslahdella on pelikausi meneillään Saksassa, joten hän ei tällä kertaa osallistu tapahtumaan. Mukana eivät ole myöskään U17-tyttöjen MM-kisajoukkueen Anna Koivunen tai Emma Immonen. Loukkaantumisen vuoksi sivuun joutui jäämään RoPS:n Roosa Karppinen.

 

- Saamme hienon tilaisuuden nähdä maalivahtejamme, osaa myös hieman pidemmän ajan jälkeen. Vastaava leiri on järjestetty Tommi Laitilan (naisten maajoukkueen maalivahtivalmentaja) kerran aiemmin muutama vuosi sitten, maalivahtivalmentaja Tommy Nordenswan kertoo.

 

- Kun ajattelemme MM-kisoja ja muutenkin, niin nuoret maalivahtimme ovat tällä hetkellä erinomaisella tasolla. He ovat monella osa-alueella, kuten pelinavaamisessa, Euroopan kärkeä. Parannettavaa on tietysti kaikessa, mutta esimerkiksi voi mainita yhteistyön maalivahdin ja puolustajien välillä keskityksiä puolustettaessa. Se on molemmille iso kehityskohde. 

 

Leiri alkaa tiistaina 11.12. nopeus-, ketteryys- ja kimmoisuustesteillä. Päivään mahtuu vielä kaksi palloharjoitusta. Keskiviikon ohjelmassa on palloharjoitus ja iltapäivällä toiminnallinen harjoitus fysioterapeutti Sanna Pylkkäsen johdolla. 

 

- Tämän lisäksi pidämme palavereita ja henkilökohtaisia keskusteluja, joissa käymme läpi jokaisen maalivahdin nykytilannetta seurajoukkueessa ja muutenkin arjessa. 

 

Maalivahdit leirille:

Milla-Maj Majasaari TPS (kuvassa)

Annika Laihanen Ilves

Lotta Rosenström HJK

Riina Isokääntä TiPS

Kiira Kaivola Ilves

Eerika Viitanen ONS

Hanna Sherazer Ilves

Fanny Söderström VIFK

Aino-Kaisa Kainulainen JyPK