Takaisin
8.3.2019 klo 18.41

Tyttöjen futsal otti ison askelen eteenpäin

Jaa:

Ⓒ SPL / Matti Villgren

Eerikkilässä 6.-8. maaliskuuta järjestetty tyttöjen futsalin pelaajakehitystapahtuma oli kaikin puolin onnistunut ja ennen kaikkea erittäin tarpeellinen tapahtuma.

Tämänkaltainen tapahtuma järjestettiin ensi kertaa valtakunnallisena tytöille ja päävalmennusvastuussa tapahtumassa ollut naisten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen oli kaikin puolin tyytyväinen.

- Saatiin aikaiseksi hieno ja hyvä tapahtuma, jossa nähtiin paljon hienoja asioita futsalin kannalta. Nuorilta pelaajilta nähtiin hyvää yritystä kauttaaltaan ja laajalti on nähtävissä paljon potentiaalia, Laitinen kuvasi.

Laitinen näkee vastaavat tapahtumat ehdottoman tärkeinä niin lajin kuin myös pelaajien kannalta.

- Jos lajia halutaan viedä eteenpäin, on ihan ehdotonta, että futsalilla on oma pelaajapolku myös tyttöjen osalta. Tätä kautta toisaalta löydetään pelaajia ja toisaalta tuomme heille selkeän polun kohti Naisten Futsal-Liigaa ja mahdollisesti maajoukkuettakin.

Tapahtuman yhteydessä pelattiin neljän alueellisen joukkueen kesken turnaus, jonka ykköseksi itsensä pelasi Länsi-Suomi. Turnauksen ohella pelaajat saivat runsaasti eväitä jatkoa varten.

- Kaikki saivat henkilökohtaista palautetta ja uskon, että kolmessa päivässä jokainen pelaaja sai lajista todella paljon uutta, Laitinen kertoi.

- Kaikkiaan tämä oli todella hyvä tapahtuma ja jos haluaa nostaa esille jonkin yksittäisen pelipaikan pelaajia, niin maalivahdit olivat todella hyviä. Taso oli kova ja esitykset vahvoja. Myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Jasmin Ylikraka erottui selkeästi.

Tyttöjen pelaajakehitystapahtuman tähdistöjoukkue.:
Maalivahdit: Lotta Hiihtola/Länsi ja Helena Unkuri/Tampere.
Kenttäpelaajat: Laura Kotimäki/Länsi, Anni-Elina Luotonen/Länsi, Ella Luukas/Pohjoinen, Vera Mattila/Pohjoinen, Emilia Nurkkala/Pohjoinen, Manta Räsänen/Keski, Riia Seppälä/Tampere, Jonna Uusipaasto/Tampere, Aada Vähäkangas/Keski, Jasmin Ylikraka/Länsi. 

Turnauksen paras pelaaja: Jasmin Ylikraka/Länsi.

Turnauksen tilastot ja tulokset >>