Takaisin
21.12.2019 klo 12.02

Tyttöjen aluetoiminta kehittyy vahvasti vuoden 2020 aikana

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Seurojen Palloliiton ja piirien lakkauttamisen myötä tyttöjen aluetoimintaa kehitetään vahvasti aluetoiminnan kautta ja myös Helmaritoimintaa kehitetään samalla.

Aluetoiminnan kehittäminen ja aluejakojen uudelleen luominen on jo hyvässä käynnissä. Tätä varten on perustettu työryhmä, jota johtaa aluetoiminnasta vastaava U16/U17-tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta jäseninään 1.1.2020 päätoimisina aluevalmentajina aloittavat Markus Paananen (Länsi), Akan Okomoh (Etelä) sekä Pohjoisen oto-aluevalmentaja Marko Uusitalo

Työryhmä tuo esityksen maajoukkuetiimille ja päätökset uusista aluejaoista ja päätökset toiminnan rakenteesta tehdään kevään 2020 aikana. Uudet aluejaot ja aluetoiminta astuu täydellä teholla voimaan ensi syksynä. 

1.1.2020 aluetoiminnassa toimii kahden päätoimisen aluevalmentajan lisäksi kaksi osa-aikaista aluevalmentajaa, jotka toimivat myös urheiluakatemioissa. Lännen alueella ja Turun seudun urheiluakatemiassa toimii Leo Tommila ja Vaasan seudun urheiluakatemiassa ja Pohjanmaan alueella toimiva henkilö valitaan tammikuun alussa. Lisäksi Lännessä, nykyisellä Keski-alueella ja Etelässä jatkavat toistaiseksi myös oto-aluevalmentajat. Viidessä seurassa työskentelevät talenttivalmentat toimivat myös aluevalmentajina. Näillä kahdella päätoimisella, kahdella osa-aikaisella, viidellä talenttivalmentajalla ja kolmella oto-aluevalmentajalla kyetään toimimaan kaikille neljällä alueella seurojen tukena.

Käytäntöön tartutaankin heti ja keväällä 2020 aloitetaan jo 05-ikäluokan omat alueleirit - kaksi leiriä kullakin alueella. Tämä uusi päänavaus on osa aluetoiminnan uudistusta, jossa aluetoiminnan toimintajaksoa pidennetään yhdestä vuodesta 1,5 vuoteen. Kevään 2020 alueleirit löytyvät kootusti omalta sivultaan >>

Muutos liittyy samalla vahvasti myös UEFAn linjauksiin, joissa U15-tytöille järjestetään UEFA development -turnauksia, joita aiemmin oli tarjolla vain vuotta vanhemmalle ikäluokalle. Suomi oli mukana tänä syksynä jo tällaisessa tapahtumassa UEFA assist -ohjelman kautta Malesiassa pelatussa U15-tyttöjen neljän maan turnauksessa.

Helmaritoimintaa jokaisella alueella

Myös Helmaritoimintaa järjestetään jokaisella alueella nyt ikäluokissa -05 ja -06. Helmariturnaus pelataan ensi kesänä C15 (-05) ikäluokassa. Mahdolliset muutokset Helmaritoiminnan ikäluokissa astuvat voimaan aikaisintaan 2020 syksyllä. 

Alueellisen Helmaritoiminnan tavoitteena on maajoukkuetoiminnan näkökulmasta kohdata seuravalmentajia ja lisätä yhteistyötä heidän kanssaan, sekä toteuttaa pelaajatarkkailua kyseisessä ikäluokassa. 

Päätoimiset aluevalmentajat sekä oto-aluevalmentajat toimivat Helmaritapahtumissa tarkkailijoina. Helmaritoiminnasta ja Helmariturnauksesta vastaa maajoukkuetoiminnassa U15-päävalmentaja Pekko Söderström.

Aluetoiminta on osa maajoukkuetoimintaa ja toiminnan sisällöt aluetoimintaan tulevat maajoukkueiden pelitavasta sekä tyttöjen pelaajakoulutuslinjauksesta.
 
Lisätietoja alue- ja Helmaritoiminnasta:
Marko Saloranta U16/U17-päävalmentaja (Aluetoiminta)
Pekko Söderström U15-päävalmentaja (Helmaritoiminta maajoukkuetoiminnan näkökulmasta)
Marianne Miettinen Huippujalkapallopäällikkö