Takaisin
14.9.2021 klo 17.44

Tyttöjen aluetoiminta jatkuu syksyllä – ”Leirit ovat olennainen osa maajoukkuetoimintaamme”

Jaa:

Ⓒ SPL / Riku Laukkanen

2006 syntyneet pelaavat ensimmäiset maaottelunsa lokakuun loppupuolella. Eerikkilässä pelattavan tuplamaaottelun vastustajaksi saapuu Ruotsi.

2007 syntyneiden Helmariturnaus pelattiin Eerikkilässä 30.7.–2.8., ja 2006 syntyneiden Laura Kalmari -lopputurnaus Seinäjoella 4.–8.8. U15-päävalmentaja Marko Saloranta oli paikalla kummassakin tapahtumassa – mitä havaintoja hän teki?

Saloranta kehuu Helmariturnauksen tasoa ja nostaa pelaajista esiin erityisesti hyvien toppareiden määrän. Myös nopeita ja monipuolisia laitapelaajia oli enemmän kuin edellisvuosina.

– Kokonaisuudesta jäi tosi positiivinen kuva. Tapahtuma on aikaisemmin järjestetty vuotta vanhemmalle ikäluokalle, ja mietimme, kuinka uudistus muuttaa tasoa – lopputulos oli kuitenkin oikein hyvä, Saloranta toteaa.

– Olimme painottaneet valmennukselle sitä, että haluamme peleihin kovaa tempoa ja intensiteettiä. Se näkyi tänä vuonna heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Kamppailupelaaminen oli aivan eri tasolla kuin viime vuoden tapahtuman ensimmäisinä päivinä. Siitä kiitos myös tuomareille – koulutettavat tuomarit noudattivat hyvää linjaa, ja pelaajat saivat pelata kovaa.

2007 syntyneille järjestetään marraskuun lopulla Tinni Korpela -leiri, jolle kutsutaan 80 pelaajaa. Kolmeen päivään mahtuu kolme ottelua ja paljon muuta ohjelmaa.

2006 syntyneille oli määrä järjestää Tinni Korpela -leiri viime marraskuussa, mutta se siirtyi koronatilanteen takia eteenpäin. Koska tapahtuman järjestäminen ei ollut mahdollista seuraavanakaan ajankohtana, jouduttiin tapahtuma perumaan kokonaan tältä ikäluokalta. Tästä huolimatta pelaajia pystyttiin tarkkailemaan kevään aikana.

– Ikäluokalle järjestettiin heinäkuussa UEFA A -malliryhmäleiri, jossa oli mukana 80 pelaajaa. Laura Kalmari -turnauksessa näimme isomman otoksen ikäluokasta, kun pelaajat edustivat omia seurajoukkueitaan. Siellä parhaat joukkueet olivat todella hyviä, Saloranta kehuu.

– Nostaisin HJK:n ja FC Peltirummun välisen välierämatsin yhdeksi turnauksen kovatasoisimmista otteluista. Väittäisin, että pelaajilta vaadittiin pelissä enemmän kuin valtaosassa B-tyttöjen SM-sarjaotteluissa. Olen tyytyväinen siihen, mitä näimme Seinäjoella joka päivä.

Sekä 2006 että 2007 syntyneiden syksyn alueleirit alkavat syys-lokakuun vaihteessa. 2007 syntyneiden ympäri Suomea järjestettävillä leireillä tullee käymään noin 250 pelaajaa, ja Salorannan mukaan leirit vedetään joka paikassa saman kaavan mukaan.

– Kaikki saavat samanlaisen pelaajakoulutuksen. Se on meille tosi arvokasta, ja leirit ovat olennainen osa maajoukkuetoimintaamme, sillä meillä on vähemmän maajoukkuepäiviä kuin kilpailijamaillamme, Saloranta toteaa.

– 2006 syntyneiltä meni aluetoiminnan ensimmäinen vuosi vähän ohi, koska jouduimme peruuttamaan niin paljon koronan takia. Heidän osaltaan aluetoiminta huipentuu ensi huhtikuussa, jolloin Eerikkilään kokoontuu reilut sata pelaajaa.