Takaisin
13.2.2021 klo 10.00

Tuska päättyi tammikuussa – Teemu Hallikainen palasi JIPPO-paitaan

Jaa:

Seuraikoni aloittaa jo 11. kautensa JIPPO:ssa.

Joskus maali harjoitusottelussa tuntuu paremmalta kuin mikään uran aiemmista osumista. Teemu Hallikainen, 32, viimeisteli 2–0-maalin tammikuisessa MP-pelissä, mikä oli miehelle ensimmäinen ottelu yli 600 päivään.

– Valmistautuminen otteluun tuntui erilaiselta ja jännittävämmältä kuin aikaisemmin. Minulla ei ollut sopimusta tulevasta kaudesta, ja valmistauduin henkisesti siihen, että ottelu olisi minulle viimeinen JIPPO:ssa ja tällä tasolla, Hallikainen kertoo.

– Vaikka maali tuli harkkapelissä, oli se hienoimpia, joita olen ikinä tehnyt. Tuntui, että parin vuoden jalkapalloilullisesti vaikea ajanjakso päättyi siihen. Uusi aikakausi ikään kuin alkoi.

Hallikainen loukkaantui vakavasti toukokuussa 2019, kun miehen sääri- ja pohjeluut murtuivat Kiffeniä vastaan pelatun Kakkosen A-lohkon ottelun alkuminuuteilla. Ensimmäisen puolen vuoden aikana kuntoutuksessa ei huomattu ongelmia, ja Hallikainen palasi syksyllä harjoituksiin, mutta jalka kipeytyi enemmän ja enemmän.

Keväällä 2020 Hallikaista tutkittiin tarkemmin, ja tuomio oli kova – jalka tuli leikata uudestaan vuosi loukkaantumisen jälkeen. Hallikaisen mukaan loukkaantuminen vaikutti merkittävästi hänen elämäänsä.

– Reiluun vuoteen en pystynyt harrastamaan oikeastaan mitään liikuntaa. Sillä on varmasti älytön vaikutus kenen tahansa elämään. Futisuran jatkaminen ei ollut kuitenkaan vaakalaudalla, vaikka pohdin vielä viime kesänä, kuinka mahdan toipua näin pitkän tauon jälkeen, Hallikainen myöntää.

– Syksyllä kaikki alkoi näyttämään paremmalta, enkä nähnyt mitään syytä sille, etten palaisi JIPPO:on. Sain fysioterapeutilta hyviä ohjeita ja pääsin harjoittelemaan seuran B-junioreiden kanssa. Sain sieltä hieman kevyemmän aloituksen ja palasin hiljalleen edustuksen treeneihin.

Eteenpäin on menty

Tuleva kausi on Polvijärjen Palloseuran kasvatille peräti 11. JIPPO:ssa. Kukaan muu pelaaja ei ole tehnyt yhtä mittavaa uraa seurassa, joten Hallikaisesta voi puhua todellisena JIPPO-legendana. JIPPO-sydän tuli esille Hallikaisen loukkaantumisen aikana, kun hän toimi kotiotteluissa kenttäkuuluttajana. Tämän lisäksi Hallikainen hoiti muutamassa ottelussa joukkueenjohtajan virkaa.

– Kuuluttajaksi ajauduin, kun siihen hommaan tarvittiin joku, ja minulla oli siitä aiempaa kokemusta muista lajeista. Se oli mieluisaa hommaa, vaikka mieluummin olisin tietenkin kentällä ollut. Joukkueenjohtajana oli hieman hankalaa, kun koin olevani yksi pelaajista, mutta pyrin hoitamaan jojon roolin.

Hallikaisen rooli joukkueessa on varsin erilainen kuin kaudella 2010, jolloin hän siirtyi JIPPO:on. Kausina 2010–2014 yhteensä 69 Ykkösen ottelua pelannut Hallikainen uskoo, että hänen kokemuksestaan toisella sarjatasolla on hyötyä nuoremmille pelaajille.

– Ykkösessä ei ole edessä yhtään helppoa peliä, ja vaatimustaso on aivan eri luokkaa kuin Kakkosessa tai Kolmosessa. Olen ollut mukana nousuissa sekä putoamisissa ja nähnyt aika erilaisia päiviä JIPPO:n pelaajana. Ne ovat olleet tärkeitä kokemuksia, Hallikainen pohtii.

– Seura on mennyt vuosikymmenessä tosi paljon eteenpäin tosi monella osa-alueella. Valmennuksessa ei ollut aiemminkaan mitään vikaa, mutta tiimi on nykyään paljon laajempi, ja osaaminen on monipuolista. ”Tinke” (toiminnanjohtaja Timo Tahvanainen) on tehnyt tosi hyvää työtä aivan kuin muukin johtokunta. Seuraa todella pyritään kehittämään.

JIPPO avasi Suomen Cupin 1–0-voitolla toisesta sarjanousijasta, Klubi 04:stä. Edellisellä Ykkösen visiitillään joensuulaisryhmä sai maineen ”ärsyttävänä” vastustajana, joka on vaikea voitettava etenkin kotikentällään. Nähdäänkö tulevalla kaudella samanlainen JIPPO?

– Kentän puolella JIPPO on erilainen kuin viimeksi Ykkösessä nähty JIPPO, mutta olemme yhä tutun taisteleva ryhmä. Tulemme varmasti puolustamaan tosi vahvasti, eikä meitä vastaan ole helppoa tehdä maaleja. En usko, että Mehtimäki tulee olemaan mukava paikka vierasjoukkueille.

JIPPO:n kausikortit kaudelle 2021 löydät täältä

Kuva: Marko Pennanen