Turkki parempi maalein 2-0

Suomi hävisi Turkille torstai-iltana Saksan Duisburgissa pelatussa A-maaottelussa maalein 0-2.
      Turkin vahva alku

EM-lopputurnaukseen valmistautuva Turkki avasi "kotiyleisön" edessä vahvasti ja painoi pelin Suomen päätyyn. Todella vaarallisia paikkoja se ei kuitenkaan heti kyennyt luomaan. 6. minuutilla Suomi sai ensimmäisen tekopaikkansa, kun Mika Väyrynen pääsi murtautumaan keskeltä kohti Turkin maalia ja ampui hurjan laukauksen 19 metristä. Turkkilaisvahti sai vaivoin torjuttua pallon eteensä ja kahmaisi sen sitten kouriinsa, ennen kuin suomalaiset ehtivät palloon.

13. minuutilla Turkki avasi oivaltavalla syötöllä Mevlüt Erdinçin oikealta läpi, mutta huono kosketus haltuunotossa vei tilaisuuden maalintekoon ja pallo meni päädystä ylitse. Muutamaa minuuttia myöhemmin Turkki ei tuhlannut tilaisuuttaan. Turkki tuli oikealta ja Sabri Sarýoðlu keskitti maalin edustalle. Tuncay Þanlý tuli toisesta aallosta kenenkään estelemättä ja laukoi pallon oikean tolpan juureen.

Parinkymmenen peliminuutin jälkeen Turkki toimitti toistamiseen pallon Suomen verkkoon, mutta tilanne oli selkeä Tuncayn käsivirhe.

25. minuutilla Mevlüt Erdinç murtautui oikealta boxin kulmaan ja laukoi todella vihaisesti, mutta suoraan päin Peter Enkelmania.

35. minuutilla Suomella oli todella loistava paikka tuoda peli tasoihin. Kulmapotkusta pallo tuli takatolpalle Toni Kuivastolle, mutta tämä laukoi avopaikasta pallon yli maalin.

41. minuutilla Suomelle avautui hyvä tekopaikka vapaapotkusta. Alexei Eremenko asettui pallon taakse ja laukoi tarkasti muurin yli kohti oikeaa alakulmaa. Turkin maalivahti Volkan Demirel heittäytyi kuitenkin pallon eteen ja torjui pelivälineen selvemmille vesille.

Toisella puoliajalla 49. minuutilla Turkki sai vapaapotkun Toni Kallion rikkeen johdosta. Nihat Kahveci laukoi tulisesti kohti oikeaa alakulmaa, mutta puoliajalla tolppien väliin tullut Otto Fredriksson torjui vedon.

62. Jari Litmasen ja Jonatan Johanssonin tulo kentälle tuotti heti tulosta. Ensimmäisessä hyökkäyksessä Litmanen avasi keskikentältä pelin, Jonatan Johansson pelattiin vasemmalta juoksuun ja hän keskitti maalille. Mikael Forssell pääsi laukomaan, mutta ampui 30 senttiä ohi vasemman tolpan.

Ottelun vanhetessa pelin painopiste muuttui ja Suomi painoi pelin turkkilaisten päätyyn. Todella vaaralliset tekopaikat olivat Suomella kuitenkin vähissä. Joonas Kolkka pääsi kerran koettamaan 20 metristä, mutta laukoi päin maalivahtia.

Suomen hakiessa tasoitusta avautui aivan ottelun lopussa Turkille paikka vastahyökkäykseen. Kazim Kazim eteni oikealta ja keskitti maalin edustalle, jossa Semih Þentürk tuikkasi pallon maaliin. Suomen topparipari oli jälleen askeleen jäljessä. Suomi sai lopussa vielä kulmapotkun, mutta ei kyennyt peliä kaventamaan. Loppunumerot Turkille 2-0.

Suomi – Turkki 0-2 (0-1)