Tunturille hattutemppu, Koivisto ja Kuikka varmistivat hopean Ruotsissa

Ruotsin Damallsvenskanin kautta on pelaamatta enää yksi kierros ja kauden viimeitä edellisellä kierroksella ehdottomaksi suomalaisnimeksi nousi Julia Tunturi.

Tunturi paukutti puhtaan hattutempun lauantaina Kristianstads FF:n verkkoon ja suomalaisen osumat siivittivät Eskilstuna Unitedin lopulta komeaan 5-0-voittoon. Tunturi otettiin vaihtoon jo tauolla kolmen osumansa jälkeen ja Kaisa Collin toi puolestaan suomalaisväriä Eskilstunan riveihin viimeiseksi puolituntiseksi. Eskilstuna taistelee vielä päätöskierroksella pronssimitaleista.

Emma Koiviston ja Natalia Kuikan Kopparbergs / Göteborg varmisti puolestaan hopeamitalit 2-1-voitolla Växjö FF:stä. Molemmat suomalaiset pelasivat avauskokoonpanossa ja Koivisto viimeisteli myös voittomaaliksi jääneen 2-0-osuman. Kuikka kirjasi tililleen varoituksen ja hänet otettiin myös vaihtoon kortti alla loppuminuuteilla.

Växjön riveissä Ria Öling urakoi täyden ottelun ja Emmi Alanen reilun tunnin verran. Växjön sijoitus sarjassa on varmuudella yhdeksäs.

Maalin makuun Damallsvenskanissa pääsivät myös Eveliina Summanen ja Heidi Kollanen, jotka kumpikin viimeistelivät yhden maalin KIF Örebro DFF:n komeassa 5-1-vierasvoitossa Kungsbacka DFF:sta, jonka riveissä Linda Nyman kirjasi myös täyden 90-minuuttisen. Kungsbackan putoaminen on varmistunut jo aiemmin ja Örebron lopullinen sijoitus tulee olemaan 7. tai 8.

Olga Ahtisen IF Limhamn Bunkeflo puolestaan joutuu taistelemaan sarjapaikastaan viimeiseen saakka kärsittyään 0-3-tappion Linköpings FC:n vieraana. Ahtinen uurasti LB 07:n keskikentällä täyden ottelun.

Italiassa vaihtelevaa suomalaismenestystä

Italian Serie A:ssa nähtiin myös runsaasti suomalaisväriä viikonloppuna. Interin ja Juventuksen ”suomalaiskohtaaminen” jäi hiukan vajaaksi, sillä Anna Auvinen pelasi Interin riveissä täyden ottelun Tuija Hyyrysen seurattua Juventuksen 0-3-voittamaa ottelua vieraiden vaihtoenkillä.

Nora Heroumin AC Milan puolestaan kaatoi kotonaan Tavagnaccon 2-0 ja Heroumille kirjattiin reilu tunti avauskokoonpanossa. Paula Myllyoja pelasi Pink Barin maalilla täyden ottelun joukkueen kärsiessä niukan 2-3-tappion Florentia San Gimignanon vieraana. Tappio oli barilaisille kauden ensimmäinen kolmen tasapelin jälkeen.

AC Milan ja Juventus jakavat Serie A:n kärkipaikkaa puhtaalla pelillä neljän pelatun kierroksen jälkeen.

Ranskassa Linda Sällströmin Paris FC kärsi paikalliskamppailussa 0-2-tappion sarjaa johtavalle PSG:lle. Sällström pelasi avauskokoonpanossa 71 minuuttia.

Tanskassa Fortuna Hjørring kaatoi BSF:n vakuuttavasti 4-0 ja on niukasti Kvindeligan ykkössijalla. Sanni Franssi jäi viikonloppuna maaleitta, mutta pelasi avauskokoonpanossa.

Naisten maajoukkue jatkaa EM-karsintoja 7.11. Kyprosta vastaan Helsingissä ja 12.11. Portugalia vastaan Famalicãossa. Päävalmentaja Anna Signeul julkaisee joukkueensa otteluihin tiistaina 29.10. klo 13.