Takaisin
20.10.2021 klo 16.48

Tuija Hyyrynen: “Tosi hyvä fiilis jengissä”

Jaa:

Ⓒ Riku Laukkanen

Juventuksen kanssa kauden vahvasti avannut Tuija Hyyrynen on valmiina jatkamaan MM-karsintoja ja odottaa torstain Georgia-ottelua jo innolla.

Helmarit kokoontui maanantaina Helsingissä, jossa joukkue leireilee tutussa ja turvallisessa Kalastajatorpan ympäristössä. 113 A-maaottelullaan Helmareiden kaikkien aikojen ottelutilaston kuudennella tilalle oleva Tuija Hyyrynen kertoo leirin käynnistyneen positiivisissa merkeissä.

- Tosi hyvä fiilis jengissä ja leiri on lähtenyt reippaasti käyntiin. Nyt on parit treenit takana ja harjoituksissa on ollut hyvä meininki ja iloinen mieli pelaajilla, niin se on hyvä lähtökohta.

Joukkue aloitti keskiviikkoaamuna matkan Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Georgiaa ja maan pääkaupunki Tbilisiä. Siellä Helmarit kohtaa karsinta-avauksessaan Ruotsille maalein 4–0 taipuneen Georgian. Torstaina pelattavan ottelun jälkeen Helmareiden nokka kääntyy pikaisesti kohti kotoista Helsinkiä, sillä lento Tbilisin Shota Rustavelin kansainväliseltä lentoasemalta nousee ilmaan perjantaina jo ennen puolta päivää.

- Reissu Georgiaan on tiivis ja yritämme saada itsestämme kaiken irti pelissä. Pyrimme toteuttamaan sitä omaa juttuamme, sillä siihen voimme luottaa, Hyyrynen sanoo.

Matka Suomessa aiemmin Gruusiana tunnettuun Georgiaan on aikataulultaan hektinen ja vajaan 48 tunnin pituisen matkan tavoitteet ovat kirkkaana Hyyrysen mielessä.

- Hyvillä mielin kohti ottelua ja totta kai haemme siitä voittoa, Juventuksen puolustaja toteaa napakasti.

Tasonmittausta Euroopan huippujen kanssa

Juventus on aloittanut kuluvan kauden upealla tavalla: joukkue on voittanut kaikki kuusi pelaamaansa sarjaottelua, maalieron ollessa käsittämätön 14–1. Vastaavaan superaloitukseen on Juventuksen lisäksi pystynyt ainoastaan Sassuolo, joka keikkuu sarjan kärkipaikalla yhdessä Hyyrysen edustaman torinolaisseuran kanssa.

Oman mausteensa neljä edellistä Italian mestaruutta voittaneen Juventuksen alkukauteen on tuonut valmennusryhmässä tapahtuneet muutokset. Joukkuetta sen perustamisesta lähtien valmentanut Rita Guarino siirtyi Interin peräsimeen, ja hänen tilalleen valittiin aiemmin muun muassa Arsenalia ja Melbourne Cityä valmentanut Joe Montemurro.

- Oma pelini paranee koko ajan. Meillä oli juuri valmentajavaihto ja nyt yritämme oppia pelaamaan hänen tavallaan ja etsimme omaa tyyliämme. Aika hyvin olemme jo tässä vaiheessa aika nopeasti löydetty omaa tyyliämme, mutta totta kai se matka jatkuu edelleen, Hyyrynen kertoo.

Juventus eteni myös kuluvalle kaudelle uudistuneen Mestarien liigan lohkovaiheeseen, jossa se pelaa samassa lohkossa Chelsean, Wolfsburgin ja Servetten kanssa.

- Siellä saa pelata Euroopan parhaita pelaajia ja joukkueita vastaan. Olemme saavuttaneet Italiassa todella paljon menestystä ja nyt meillä on todella kova hinku menestyä myös Euroopassa ja päästä testaamaan meidän tasoamme vielä kovempia joukkueita vastaan. Se on meille ihan ehdottoman hieno asia, Hyyrynen hehkuttaa.

Mestarien liiga alkoi Juventuksen osalta komealla 0–3 voitolla sveitsiläisestä Servettestä, mutta viime viikolla pelattu Chelsea-ottelu tuotti torinolaisille kauden avaustappion lukemin 1–2.

- Meillä oli itseltämme todella hyvä peli Chelseaa vastaan, mutta valitettavasti hävisimme sen ottelun. On sillä tavalla vielä hampaankolossa, että haluamme pelata vielä paremmin, Hyyrynen painottaa.

Juventuksen osalta Mestarien liiga jatkuu 9. marraskuuta, kun Bundesliigan hallitseva mestari Wolfsburg saapuu vieraaksi Torinoon.

Suomen ja Georgian välinen MM-karsintaottelu pelataan torstaina 21.10. klo 18.00 (Suomen aikaa) Mikheil Meskhi Stadiumilla Tbilisissä. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa sekä Yle Areenassa.

Tulevana tiistaina (26.10.) Helmarit puolestaan palaa kotipesään yli 8 vuoden tauon jälkeen, kun Irlanti saapuu vieraaksi Olympiastadionille. Liput tiistain MM-karsintaotteluun voit hankkia TÄÄLTÄ >>